Cenk Tosun hyllas av Alan Shearer!

Turkiet förlorade mot England med 2-1 men stod för stark och bra insats. En som var imponerad av det turkiska landslaget var Alan Shearer som även hyllade Cenk Tosun efter matchen.

Den före detta engelske landslagsspelaren och numera fotbollsexperten Alan Shearer var imponerad av det turkiska landslaget och hyllade Cenk Tosun som han tyckte påminde om honom i sina unga dagar:

När jag kollar på honom (Cenk Tosun) blir jag glad. Han påminner om mig när jag var yngre.”

Cenk Tosun var självklart nöjd med hyllningarna:

Jag blev glad när jag läste den nyheten. Det är en ära för mig att bli jämförd med Alan Shearer. Jag vet att jag fortfarande måste förbättra mycket saker men sådan här beröm kan bara hjälpa mig.”

Alan Shearer är bland de främsta spelarna som någonsin har spelat i Premier League och i det engelska landslaget. Han håller rekordet för antalet gjorda mål i Premier League: 260 st. Han är även den första spelaren att göra 100 mål i Premier League och att göra 100 mål i två olika Premier League-klubbar (Shearer har spelat för Newcastle United och Blackburn Rovers) Alan Shearer spelade i det engelska landslaget mellan 1992 och 2000. Där blev det 30 mål på 63 matcher. Under sin spelarkarriär var han med och vann Premier League 1994/95 med Blackburn Rovers.