Mesut Özil är årets spelare i Arsenal!

Mesut Özil har blivit vald till årets spelare i Arsenal av fansen. Mesut Özil som är given i det tyska landslaget vann Vitaly Player of the Season som röstas fram av fansen. Se hans statistik från den här säsongen och vad hans lagkamrater samt vad Arsene Wenger har att säga om Mesut! 

En fantastisk spelare” – Thierry Henry 

Får fotboll att se enkelt ut” – Theo Walcott 

Fantastiska Mesut Özil passar perfekt i Arsenals spel” – Thomas Müller 

Det är bara några av hyllningar till Mesut Özil den här säsongen. Mesut Özil som har turkisk härkomst föddes i Gelsenkirchen, Tyskland var en av nyckelfaktorerna till att Arsenal gick så bra som de gick under framförallt hösten och låg etta i Premier League länge.

Hans säsong kröntes dock inte med att bli ligamästare men däremot att bli utsedd till lagets bästa spelare den här säsongen.

Såhär säger några av hans lagkamrater efter att han har fått priset:

När han får ut maximalt av sin potential, så har han minst 20 assister att ge och han kan även göra minst 10 mål. När han kan vara skillnaden mellan +30 poäng, så är han avgörande för laget. – Per Mertesacker.

Jag vet inte hur han får så mycket utrymme på planen för man tror någon kommer nära till honom men han ser alltid ut att ha mycket tid och utrymme. Det är något jag har sett honom göra för han vet alltid vad och vilka som finns omkring honom. Jag har lärt mig mycket av honom. – Alex Iwobi 

Det bästa jag gillar med Mesut är att han inte stressar iväg den sista passningen. Vi alla vet att han kan slå en fantastiskt avgörande pass men man kan även se att han endast slår den ’spelet’ ger honom möjligheten. Om inte möjligheten är där så stressar han inte iväg med att passa bort bollen istället kombinerar han ett bra spel med sina lagkamrater. Det är vad jag gillar mest med honom. – Tomas Rosicky 

När Arsené Wenger köpte Özil från Real Madrid. så köpte fransmannen honom för en rekordsumma. Özil kostade hela 42,5 miljoner pund när affären gick igenom. Det är pengar väl investerade.

Han har växt till en stor spelare och han har lagt till engagemang, ledarskap kvalitéer samt tar han ett stort ansvar. Jag är mycket nöjd med hans utveckling – Arsené Wenger

Mesut Özils säsong i statistik:

Spelade minuter: 3 939

Matcher: 45

Chanser skapade: 171

Mål: 8

Assist: 20

Passningsprocent: 85,7 %

Mesut Özil skapade hela 10 chanser mot Southampton, mer än vad någon annan har lyckats i en match (i Premier League) 

Mesut Özils bästa stunder den här säsongen: 

Arsenal 3-0 Manchester United, Emirates Stadium 4:e oktober 2015 – Premier League

Alexis Sanchez gjorde mål två gånger i matchen men det var Özil som styrde och ställde när Arsenal spelade ut United de första tjugo minuterna. Först spelade han fram Alexis och sedan gjorde han 2-0 själv. Özil var ett konstant hot mot Uniteds försvar som hade inte lyckades få kontroll på honom.

https://www.youtube.com/watch?v=9A_r-3PlyqY

Arsenal 2-0 Bayern München, Emirates Stadium 20:e oktober 2015- Champions League 

Arsenal var påväg ur att åka ut ur Champions League redan i gruppspelet när Bayern München stod för motståndet hemma på Emirates. The Gunnes behövde sina stora stjärnor att stiga upp och leda laget till vinst. Det var precis det som hände. Özil tog tag i kommandot och disciplinen och Özil som känner Bayern och tyska lag sen gammalt skapade tre vassa chanser för sitt lag. Efter att Olivier Giroud gjort det första målet i matchen, gjorde han själv det avgörande målet på tilläggsminuter.

Grattis säger vi till Mesut Özil som har haft en otrolig säsong i år!

Fakta från: www.Arsenal.com