Sammanfattning av sista omgångens resultat i Spor Toto Süper Lig

iste-2015-2016-super-lig-hasan-dogan-sezonu-logosu-5828308

Under torsdagskvällen spelades den 34:e omgången (den sista omgången) av Spor Toto Süper Lig klart 2015/2016. Läs mer om matcherna här. 

Onsdag 18 maj 2016 

Konyaspor 2-1 Besiktas
De klara mästarna åkte till Konya för att möta årets sensation i den turkiska ligan Konyaspor. Mästarna tog ledningen med 1-0 genom Sosa i den 19:e minuten men bara två minuter senare kunde hemmalaget kvittera genom Abdou Razack Traore. Direkt efter kvitteringen steg Samuel Holmén fram och gjorde 2-1 för hemmalaget Konyaspor.

Mersin 2-5 Bursaspor
Det var klart sedan tidigare att Mersin åker ur Süper Lig. I ligans sista match som var på hemmaplan fick man storstryk av Bursaspor. Kubilay Kanatsizkus gjorde två mål på 26 minuter för bortalaget innan Mahmut Metin reducerade för hemmalaget. I den andra halvleken gjorde även Batalla och Talha Caliskan samt Furkan Unver mål. Mersins andra mål gjordes av Gökhan Akkan.

Istanbul Basaksehir 1-0 Caykur Rizespor 
Bosniske landslagsmannen Edin Visca säkrade en hemmavinst i ligans sista omgång för Istanbul Basaksehir som har gjort en imponerande säsong.

Torsdag den 19:e maj 2016

Galatasaray 6-0 Kayserispor
”Gala” körde över Kayserispor efter att Podolski öppnat målskyttet redan i den 10:e minuten. Efteråt steg Sinan Gümüs fram två gånger om i matchens första halvlek. Andra halvlek började där den slutade och även i denna halvlek blev det tre mål när Bilal Kisa och Selcuk Inan blev målskyttar innan Sinan Gümüs kunde fullborda sitt hattrick i den 70:e minuten.

Gaziantepspor 2-0 Antalyaspor
”Antep” vann sin match på hemmaplan efter att Muhammed Ildiz och Abdulkadir Kayali gjort målen.

Genclerbirligi 3-1 Eskisehirspor 
”Gencler” vann komfortabelt hemma mot ”EsEs”. Efter ett självmål av Eskisehirspor så ökade Ahmet Oguz på ledningen för hemmalaget. Mehmet Ucar reducerade för gästerna men de lyckades aldrig resa sig och Djalma punkterat matchen i 76:e minuten.

Osmanlispor 1-0 Akhisar
Ett annat succélag i årets Süper Lig är Osmanlispor. Laget slutar på en imponerande 5:e plats efter att man har besegrat Akhisar i ligans sista omgång. Matchens enda mål gjordes av Aminu Umar i den 59:e minuten.

Sivasspor 2-2 Fenerbahce
”Sivas” tog ledningen med 2-0 på knappt 22 minuter när Aatif Chahechouhe och Joan Oumari. Däremot kunde Fenerbahce som vilade flera av sina startspelare, komma tillbaka och kvittera genom Abdoulaye Ba och Raul Meireles. Resultatet betyder att Sivasspor åker ur Süper Lig. 

Trabzonspor 0-6 Kasimpasa
TS som har gjort klart med Ersun Yanal inför nästa säsong blev ännu en gång överkörda i ligan, den här gången av Kasimpasa. Anfallaren Eren Derdiyok gjorde två mål och även Yonathan Del Valle slog till i första halvlek. I matchen slutskede gjorde Kasimpasa tre mål på sex minuter! Målen gjordes av Ezequiel Scarione (83 min), Adem Büyük (86 min) och Titi (89 min)