EM-mästaren Quaresma: Turkiet är ett starkt land!

Europamästaren Ricardo Quaresma som till vardags spelar i Besiktas är inte orolig över att vända till Turkiet. I en livesändning med Publico i Portugal ska spelaren ha fått frågan om oroligheterna i landet varpå spelaren ska ha svarat att landet är väldigt starkt.

– Jag har följt det noggrann det som har hänt i Turkiet. Ska jag vara ärlig så fick jag stress när jag följde det via tv men Turkiet är inget tredje världs land. Därför blev kuppen misslyckad och gick aldrig igenom. Turkiet är verkligen starkt och mycket modern, sade yttern.

Quaresma som även går under smeknamnet ”Q7” i Turkiet hade ett mycket bra EM i somras och var en stor faktor till att landet tog sig till final. Med assist i sista gruppspelsmatchen och det avgörande målet mot Kroatien i åttondelsfinalerna så avgjorde han även straffdramat mot Polen. Q7 var en effektiv supersub och byttes in tidigt i finalen mot Frankrike när Cristiano Ronaldo skadade sig efter ca. 20 minuters spel.

.