Målfest mellan Man United och Galatasaray i Göteborg!

Manchester United och Galatasaray spelade en träningsmatch i Göteborg under lördagskvällen som slutade med att Man United till slut vann 5-2. Det var en match som innehöll det mesta när båda lagen rustade upp med sina främsta startelvor. Läs mer om matchen och se matchens höjdpunkter här. 

Det var två toppade lag som kom till Ullevi i Göteborg. Publiken fick en upplevelse för de dyra biljetterna de betalat för att se de två historiska lagen. 30 200 hade tagit sig till Ullevi för att se supermatchen.

Galatasarays startelva: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Dzemaili, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma, Sinan Gümüş.

Man Uniteds elva: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Mkhitaryan, Schneiderlin, Herrera, Martial, Rooney, Zlatan

Det var mycket förväntningar på Zlatan Ibrahimovic som gjorde sin premiär för Man United i Göteborg. Zlatan behövde bara fyra minuter innan han cykelsparkade in 1-0 framför Galatasaray-klacken som applåderade och gav stående ovationer till målet.

Efter målet var det dock Galatasaray som hade kontroll och var det bättre laget i första halvlek. Sinan Gümüs nickade vackert in kvittering i den 22:a minuten och var en av de bästa på planen. Fem minuter innan halvtid gjorde Bruma 2-1 för Galatasaray som gick in i halvtidsvilan med ledningen.

I andra halvlek gjorde United flertalet byten. Efter 10 minuter in i andra halvlek kvitterade United genom lagets kapten Wayen Rooney i den 55:e minuten. Tre minuter senare fick Serdar Aziz stora bekymmer med Marcus Rashford som var för snabb och som även tacklades av Fernando Muslera i straffområdet. Straff blev det och Rooney gjorde sitt andra mål och 3-2 för United.

Bara fyra minuter efter det kunde Fellaini nicka in 4-2 för United. Total kollaps för Galatasaray som släppte in tre mål på tre mål på sju minuter.

Mata satte spiken i kistan med sitt 5-2 mål i den 75:e minuten och avrundade målfesten i Ullevi.

Både Manhester United och Galatasaray börjar säsongen tidigt då båda lagen ska spela Supercupen i England respektive Turkiet. United ställs mot ligamästarna Leicester City den 7:e augusti medan Galatasaray tar sig an Besiktas den 13:e agusuti i Konya.

Se matchens mål här:

https://www.youtube.com/watch?v=Al1UNamXKWM