Wesley Sneijders framtid i Galatasaray är osäker…

Galatasaray har återupptagit träningen igen inför kommande säsong och flera av spelarna är tillbaka. Chedjou var tillbaka i träning liksom Wesley Sneijder. Däremot är det mycket som händer kring den holländske playmakern just nu. Spelaren har reagerat starkt mot att klubben bötfällt honom för antalet gula kort och frågan är om det blir ett klubbyte den närmsta tiden? 

Wesley Sneijder är Galatasarays stora spelare och ledare och en av de bästa spelarna i den turkiska ligan. Holländaren som kom till Galatasaray 2013 har varit en av lagets viktigaste spelare sedan dess. Nu kan en epok i spelarens karriär och klubbens historia ha närmats sig sitt slut. Galatasaray och Sneijder har hamnat i kant med varandra.

Detta efter att klubben har valt att straffa sin holländska spelare med 2,3 miljoner euro i böter för att ha samla på sig för många gula kort under säsongen. Sneijder fick hela 12 gula kort förra säsongen och 8 av dessa ansåg klubben vara helt onödiga tagna gula kort. Även lagets turkiske mittfältsstjärna Selcuk Inan fick hög böter (845 000 euro) och utöver de två mittfältarna var det 12 spelare som fick böter för disciplinåtgärder.

Bestraffningen ska ha upprört Sneijder väldigt mycket och spelarens agent, Guido Albers, höll inte tillbaka kritiken när han i en intervju med De Telegraaf sågade klubben för sitt agerande gentemot sin spelare:

Galatasaray vill sälja Sneijder för minst 7,5 miljoner euro som är klausulen i hans kontrakt, de arbetar hårt för att genomföra detta. Men deras metoder för att göra detta är jättekonstigt. En amatörspelare i Holland får 15 euro i böter för ett gult kort och blir besviken. Däremot får Wesley böta 300 000 euro för ett gult kort. Detta kommer givetvis inte att accepteras från vår sida men att Galatasaray agerar på det här viset är tragiskt.”

 Agenten bekräftar att man har tagit kontakt med sina advokater för att starta ett ärende hos TFF och FIFpro:

Vår advokatfirma Cor Hellingman har redan påbörjat arbetet. Vi kan inte acceptera dessa villkoren. Vi har meddelat TFF och FIFpro om våra ärenden och vi har haft möte. Enligt våra advokater kommer Galatasaray inte ändra på sitt beslut och detta kan ha att göra med UEFA:s åtgärder mot klubben men klubben själv vill fortsätta ha kvar Sneijder i laget säger dem.”

Agenten bekräftade även att Sneijder kommer aldrig att acceptera att bli tvungen att lämna klubben på det här sättet. Framförallt inte efter det stödet han har fått ifrån klubbens supportrar. Skulle han lämna Gala skulle det isåfall ske utav egen vilja från Sneijders sida. Däremot trivs han jättebra i laget och älskar såväl laget och supportrarna väldigt mycket och vill således spela ut sitt kontrakt i klubben.

Sneijder var inte heller sen på att tacka fansens stora stöd som han fått under senaste dagarna då nyheterna om hans bestraffning har publicerats över hela världen:

ladda ned

Efter agentens uttalande har klubben även kunnat tänka sig sälja spelaren ifall rätt pris erbjuds av köparen. Klubben är dock tydliga med att Wesley Sneijder inte lämnar för under 7,5 miljoner euro.

Galatasaray som är avstängda från all UEFA-spel i ett år p.g.a. man inte har lyckats uppfylla kriterierna för Financial Fair Play har sedan tidigare sålt Alex Telles till FC Porto och kan även komma sälja sin portugisiska spelare Bruma. Klubben ska ha tackat nej till ett bud på 4 miljoner euro från PSV. Däremot sägs förhandlingarna fortsätta mellan klubbarna och att Galatasaray kräver 6 miljoner euro + en andel av en vidareförsäljning av Bruma i framtiden.

Kan Sneijder bli en av de stora namnen som också lämnar Gala i sommar? Just nu ser det mycket spänt ut mellan Sneijder och Galatasaray  och vi går mot en oviss framtid kring spelarens vara eller ickevara i klubben. Den offensiva mittfältaren kopplas ihop med Manchester United varje sommar och sägs ha fått bud från Kina. Även italienska klubbar ska vara fortsatt intresserade, i vintras hyllade Juventus-tränaren Massimo Allegri spelaren för hans underbara teknik efter att klubben bekräftat sitt intresse för den holländske playmakern.