OFFICIELLT: Eren Derdiyok har skrivit på för Galatasaray

Galatasaray har presenterat Eren Derdiyok som sin nya anfallare. 28-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med de turkiska cupmästarna. Läs mer om övergången här. 

På sin officiella hemsida bekräftar Galatasaray att man har lyckats värva Eren Derdiyok. Prissumman för anfallaren landar på 4 miljoner euro och Eren har skrivit på för tre säsonger där han kommer tjäna:

(euro)
2016-2017: 2 150 000 €
2017-2018: 2 150 000 €
2018-2019: 2 150 000 €

Samtidigt kommer Eren tjäna 5 000 euro extra för varje vunnen poäng i UEFA-turneringar, ligaspel, cupspel. Denna bonus gäller till 100% vid startad match, 50% vid inhopp, 18% vid uttagning till 18manna truppen.

Efter att ha skrivit på kontraktet gjorde GSTV en exklusiv intervju med lagets nya anfallar där spelaren förklarade stolt varför han valde Galatasaray:

– Jag har uppfyllt en dröm som jag har haft.

– För 8-9 år sedan träffade jag Adnan Polat när han var president. Min lycka skulle uppfyllas dock idag. Jag är väldigt stolt. Många av mina vänner i Schweiz är riktigt inbitna Galatasaraysupportrar. Alla blev mycket glada (över min flytt). Det finns inget större lag i Turkiet och mina nya lagkamrater välkomnade mig mycket trevligt. Med Guds vilja kommer vi åstadkomma bra saker, sade Eren.

Mer om sin nya klubb:

– Det finns en familjär atmosfär här, måluppsättningarna är stora och jag liksom hela laget vill bli väldigt framgångsrika. Vi ska bli mästare. Jag tror att med fansens stöd så kommer vi nå väldigt långt. Vi kan ha svåra perioder men det är viktigt att vara förenade.

Om arenan:

– Jag har tidigare kommit till Türk Telekom Arena som motståndarspelare. Det är en av de vackraste arenorna som finns. Nu kommer jag hela tiden spela där. Vi väntar på våra fans, tillsammans med dem så ska vi nå våra mål, avslutade Eren Derdiyok.