Fatih Terim: ”Jag avgick inte!”

Fatih Terim bryter tystnaden efter att det är klart att han inte längre är Turkiets fotbollsdirektör. Läs Terims uttalande. 

Fatih Terims uttalande efter att inte längre vara Turkiets fotbollsdirektör:

Jag har jobbat i 3,5 år som Turkiets fotbollsdirektör och jag avgick inte ifrån denna rollen. Tydligare sagt så var det TFF (Turkiska fotbollsförbundet) som sade upp mitt avtal

Vidare i sitt uttalande berättar Fatih Terim om att han hade träffats med Yildirim Demirören (TFF:s ordförande) om det som hade hänt i Alacati och där Terim ska ha sagt till ordföranden om detta skadar förbundet och personerna som jobbar här kan avgå som fotbollsdirektör. Demirörens svar ska ha varit att det inte är aktuellt och att det finns ”mycket kvar att göra tillsammans”.

Det som hände efteråt:

Jag fortsatte att arbeta med min stab inför VM-kvals förberedelserna. 26e juli onsdag vid morgontiden kom Ali Dürüst in i mitt kontor och förklarade att efter ett möte med Yildirim Demirören, Cengiz Zülfikaroglu och Servet Yardimci i Riva så hade de tagit beslutet att avsluta mitt uppdrag. Jag var förvånad och frågade honom om det sker inför dessa två viktiga matcherna och han svarade med ”tyvärr är det så”. Servet Yardimci ska ha velat att detta ska ske så fort som möjligt. Jag sa att jag ville höra detta ifrån Yildirim Demirören. Jag träffade Yildirim Demirören senare i Levent. Han bekräftade beslutet. Jag undrade om anledningen. Han svarade att de grämer och försämrar dig och att de grämer och försämrar oss (TFF) också. Han sade att det är det mest naturliga att göra just nu och jag talade om att jag när som helst är beredd att göra allt jag kan för att hjälpa till med den rollen jag har haft, sedan sa vi adjö. Jag vill tacka alla de som har jobbat med mig under dessa 3,5 år. När jag är tyst är det många andra människor som börjar prata. Jag följer de olämpliga och kommentarerna med besvikelse. Det jag har sagt nu är sanningen.

76