Galatasaray 1-1 Östersund: Fiasko för Galatasaray

Galatasaray lyckades inte vända 2-0 underläget ifrån första matchen och matchen på Türk Telekom-stadion slutade 1-1 och därmed är Galatasarays fiasko i Europa League-kvalet ett faktum. 

Plats: Türk Telekom
Domare: Bastian Dankert, Mike Pickel, Rene Rohde (Tyskland)
Galatasarays startelva: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet Çalık, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Belhanda, Yasin Öztekin, Gomis
Östersunds startelva: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos, Sema, Gero
Gula kort: Minut. 20 Gomis, minut. 39 Muslera (Galatasaray)
Mål: Nouri, straff. minut 60 (Östersund), Ahmet Calik minut 68 (Galatasaray).

Galatasaray är utslagna ur Europa League-kvalet efter att ha spelat 1-1 hemma mot Östersund FK. Första mötet i Östersund slutade 2-0 och Gala behövt minst tre mål för att ta sig vidare till 3.e omgången.

”Gala” tryckte på men lyckades inte få utdelning under första halvlek och träffade stolpen med 30 sekunder kvar av första halvleken. Galatasaray började andra halvlek som man slutade den första halvleken med full fart framåt och hotade Östersunds mål. Gomis hade ett jätteläge på ett inlägg i den 51:a minuten men lyckades inte få till någon bra träff med huvudet.

Istället kom kallduschen för Galatasaray nio minuter senare när Ahmet Calik tappade bollen och Muslera fällde Östersunds Brwa Nouri. Straffen ledde till matchens första mål och en kvittering skulle inte dröja länge. Ahmet Calik fick sin lilla revansch genom att kvittera i matchens 68:e minut.

Fler mål blev det och Galatasarays europaspel för den här säsongen tog slut ikväll.

Igor Tudor och Galatasaray-ledningen är pressade sedan förra säsongen och har värvat mycket under sommaren. Spekulationerna om Igors och Dursun Özbeks (Galatasarays president) framtid och kritiken mot dem lär öka efter kvällens uttåg.

Se matchens mål här.