Istanbul Basaksehir överens med Gael Clichy – presenteras på fredag

Gael Clichy reste i måndags till Istanbul för att träffa representanter för Istanbul Basaksehir och efter mötet reste Clichy tillbaka till England. Nu rapporterar de största nyhetsmedierna i Turkiet om att parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

Clichy kommer att återvända till Istanbul på fredagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen för att sedan presenteras på en signeringsceremoni som planeras äga rum klockan 13.00 svensk tid. Clichys kontrakt med Manchester City gick ut den sista juni och han ansluter till Basaksehir på fri transfer.

Istanbul Basaksehir laddar upp för kval till Champions Leagues gruppspel och har sedan tidigare värvat Aurelien Chedjou, Eljero Elia och Tunay Torun.

Clichy spelade sex säsonger för Manchest City och innan dess spelade han åtta säsonger för Arsenal. Han har totalt spelat 464 tävlingsmatcher för båda klubbarna tillsammans varav 324 matcher i Premier League och 73 matcher i Champions League. Han har vunnit 3 ligatitlar, 1 FA-cuptitel, 2 ligacuptitlar och 2 supercup-titlar under sin tid i England.