”Trezeguet” klar för Kasimpasa

Kasimpasa har lånat den 22-årige egyptiske yttermittfältaren Mahmoud Hassan, kallad ”Trezeguet” från Anderlecht under en säsong med option att värva honom efter säsongen.

Mahmoud Hassan började att bli kallad för Trezeguet för att han liknande den gamle franska anfallsstjärnan David Trezeguet som var en fruktad målskytt i slutet av 90- och i början av 00-talet i Monaco, Juventus och det franska landslaget.

Anderlecht värvade honom från den egyptiska storklubben Al Ahly inför säsongen 2016/17 efter att ha varit på lån i klubben en säsong men blev direkt utlånad till Mouscron där han gjorde 6 mål samt 5 assist på 26 ligamatcher förra säsongen.

Så här sa David Trezeguet skämtsamt själv om liknelsen mellan han och Mahmoud Hassan när han blev intervjuad av belgisk media i januari 2016: ”Håret är verkligen inte likadan och inte spelarpositionen heller men jag måste fråga min pappa om han har varit i Egypten tidigare.”

***

Kasimpasa har även värvat den 28-årige tunisiske landslagsmittbacken Syam Ben Youssef  som har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Han kommer närmast från spel i Caen och har tidigare spelat klubbfotboll i Tunisien, England och Rumänien.