Spansk press: ”Barcelona vill inte ha kvar Arda Turan”

Det mesta tyder på att Arda Turan lämnar Barcelona den här sommaren. 

Arda Turans 2017/18 säsong i Barcelona har inte börjat bra. Hela sommaren har det ryktats om en flytt bort från klubben och Galatasaray har visat ett stort intresse för den turkiske mittfältaren.

I Supercupen mot Real Madrid spelade inte Arda Turan en enda minut. I ligapremiären fanns Arda med i truppen men satt på bänken hela matchen trots att Neymar har sålts till PSG och att Suarez inte var tillgänglig.

Tidigare har Barcelona-tränaren Ernesto Valverde sagt att han prioriterar andra spelare just nu och att Arda måste kämpa för sin plats i laget.

Nu skriver spanska tidningen Sport som har bra uppvaktning av Barcelona, att ledningen i Barcelona har sagt åt Arda Turan att hitta en ny klubb. Skulle Arda inte gå med på att lämna klubben så ska han lämnas utanför truppen enligt tidningen och i värsta fall skulle klubben kunna tänka sig att släppa mittfältaren gratis ifall de verkligen inte kommer fram till någon lösning.

Arda har kontrakt med Barcelona till 2020 och klubben vill inte bryta spelarens kontrakt och betala den återstående lönen. Skulle Arda inte lämna innan transferfönstret stänger så kommer Arda enbart att få träna med laget men inte tas ut till matcher.