SÜPER LIG: Göztepe 2-2 Fenerbahce

Det blev en delad poäng i Izmir när Göztepe tog emot Fenerbahce. Slutresultatet tillskrevs 2-2 efter att matchens två första mål kommit inom loppet av åtta minuter. 

Efter ett mycket vackert spelmål tog Fenerbahce ledningen i matchens 5:e minut genom Alper Potuk. Ledningen skulle dock inte hålla länge då Göztepe kvitterade genom Castro tre minuter senare. Volkan Demirel bjöd på en jättetavla när han försökte greppa det hårda skottet av Castro men misslyckades med detta och bollen studsade in i mål.

I andra halvlek tog Göztepe ledningen genom Scarione men även denna ledning blev kortvarig. Sju minuter senare kunde Skrtel kvittera för Fenerbahce och slutresultatet blev 2-2.

Efter matchen har stor kritik väckts mot Volkan Demirel av klubbens fans som man tycker har underpresterat under försäsongen och ikväll. Supportrarna vill hellre se Kameni i målet i veckan när Fenerbahce ska spela EL-kval mot Vardar från Makedonien.


GÖZTEPE – FENERBAHÇE: 2-2

Arena: Bornova Stadi
Domare: Yaşar Kemal Uğurlu

GÖZTEPE: Beto, Sabri Sarıoğlu, Kadu, Peybernes, Leo, Rotman, Castro, Scarione (Min. 90+4 Doğanay Kılıç), Gouffran (Min. 76 Halil Akbunar), Jahovic, Ghilas (Min. 90 Tayfur Bingöl)
Tränare: Tamer Tuna

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter (Min. 85 Muhammed Samed Karakoç), Skrtel, İsmail Köybaşı, Dirar (Min. 68 Aatif Chahechouhe), Mehmet Topal, Josef de Souza, Valbuena, Alper Potuk, Van Persie (Min. 68 Ahmethan Köse)
Tränare: Aykut Kocaman
Mål: Min. 5 Alper Potuk, Min. 64 Skrtel (Fenerbahçe), Min. 8 Castro,  Min. 57 Scarione (Göztepe)
Gula kort: Min. 23 Rotman, min. 87 Sabri Sarıoğlu, min. 90+2 Castro, 90+3 Beto (Göztepe), 90+4 Muhammed Samed Karakoç (Fenerbahçe)