Arda Turan fast i frysboxen

Arda Turan ådrog sig en ryggskada efter att ha återvänt till Barcelona från de senaste landslagsmatcherna.

Den turkiske landslagsmittfältaren missade 12 dagars träning och tre matcher och är nu tillbaka i träning med laget. Däremot så ser det inte ut som att Arda ingår i Valverdes planer överhuvudtaget. Trots att Ousmane Dembélé har ådragit sig en långtidsskada så fanns Arda inte med i truppen för matchen mot Getafe och inför matchen uttalade Ernesto Valverde sig om Arda Turans situation:

– Rent generellt sätt så är alla spelarna en del av laget, det gäller även Arda. Säsongen är lång och jag försöker vara rättvist mot alla spelare och om jag tror att en spelare kommer ge nytta för laget så kommer jag självklart att ta ut honom i startelvan.

Arda Turan har varit bänkad och till och med varit utanför matchtrupperna i inledningen av säsongen. Det är återstår att se om Arda fortfarande är kvar i Barcelona när transferfönstret öppnas igen i januari. Spelaren har tidigare bekräftat att han ska stanna i Barcelona och kämpa för en plats i startelvan.