Besiktas bästa start på 15 säsonger

Besiktas har fått sin bästa ligastart på 15 säsonger efter att ha besegrat Konyaspor i den femte omgången.

Besiktas har 4 segrar och 1 oavgjord efter 5 omgångar i turkiska ligan vilket ger laget 13 poäng. Det är den bästa starten av en säsong sedan säsongen 2003-04 då laget hade 15 poäng efter att ha vunnit sina fem första matcher.

Efter det har bästa starten var säsongen 2013-14 då man inledde med 12 poäng av 15 möjliga fram till den här säsongen.

 ***
Segern mot Konyaspor innebar också att Besiktas inte har förlorat på 10 raka ligamatcher. Senaste förlusten kom mot Istanbul Basaksehir. Sedan dess har man vunnit 8 matcher och spelat 2 oavgjorda.Besiktas obesegrade svit på hemmaplan är ännu längre. Laget har inte förlorat på sina 29 senaste hemmamatcher. 25 segrar och 4 oavgjorda har det blivit. Det är just nu den längsta obesegrade hemmasviten av alla lag i Süper Lig.