Dagens stora match: Istanbul Basaksehir – Trabzonspor

Två mycket starka och intressanta lag gör upp idag i Istanbul när Trabzonspor gästar Istanbul Basaksehir.

Ett stormöte väntar på Fatih Terim-stadion i  Basaksehir-provinsen i Istanbul. Istanbul Basaksehir som slutade två i ligan och blev finalist i cupen förra året har värvat mycket starkt och friskt i somras med bland annat Gael Clichy och Eljero Elia som har gjort succé såhär långt. Samtidigt lyckades klubben behålla Adebayor, Visca och Emre Belözoglu. Basaksehir har börjat den nya säsongen mycket bra och efter fyra matcher har Istanbul-klubben 9 poäng (3 vinster och 1 förlust) Förra veckan blev det en tung derbyseger mot Fenerbahce borta på Kadiköy som var lagets första seger på bortaplan någonsin. I veckan spelade man Europa League mot Ludogorets Razgrad från Bulgarien som slutade mållöst. I Istanbul Basaksehirs lag saknas Aurelien Chedjou och Egemen Korkmaz p.g.a. skador. Chedjou opererades i somras och förväntas vara tillbaka i spel efter årskiftet.

Trabzonspor som slutade sexa i ligan förra säsongen har något mycket intressant på gång. Ersun Yanal som tog över laget under förra säsongen har börjat få reda på saker och ting och klubben har gjort många intressanta och stora värvningar. Trabzonspor som siktar på att vinna ligan den här säsongen under sin 50-års jubileum som fotbollsklubb, har värvat tillbaka Burak Yilmaz, Juraj Kucka & Sosa från AC Milan samtidigt så har klubben värvat Volkan Sen som free agent. Utöver stjärnvärvningarna så har Trabzonspor två mycket intressanta och stora talanger som är på mångas läppar just nu i Turkiet: Yusuf Yazici & Abdülkadir Ömür. Den sistnämnde har fått namnet som ”Turkiets Messi” och Trabzonspor mår just nu bra med att man har lyckats göra stora värvningar och har egna talanger som spelar i A-laget. Målvakten Onur Kivrak har fått lämna sent återbud och är inte med i matchtruppen efter att ha ådragit sig en skada på träning inför matchen mot Basaksehir. Trabzonspor ligger just nu på en sjunde plats i ligan med sju poäng. Vid en eventuell vinst kan Trabzonspor vara tvåa om andra resultat går deras väg.

Arena: 3. Istanbul Basaksehir Fatih Terim-stadion
Domare: Halis Özkahya
Tid: 16.00
TV: beIN SPORTS 1 HD (Turkiet), SportKlub 4 Cable TV (Kroatien & Serbien)

Preliminära startelvor:

ISTANBUL MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor.
Tränare: Abdullah Avcı
TRABZONSPOR: Esteban, Mas, Pereira, Durica, Uğur Demirok (Hubocan), Okay Yokuşlu, Kucka, Sosa, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan ve Burak Yılmaz.
Tränare: Ersun Yanal