Inför Alanyaspor – Fenerbahce: Enbart vinst som räknas för Fenerbahce

Alanyaspor tar emot Fenerbahce under söndagen och det är ett pressat Fenerbahce som måste ta tre poäng.

Fenerbahces tränare Aykut Kocaman talar om att Fenerbahce kommer bli ligamästare den här säsongen och då är det dags att laget börjar hamna på det vinnande spåret igen. Rivalerna Galatasaray har utökat sitt ledning till 13 poäng på fem matcher i ligan och Fenerbahce ligger just nu på fem poäng efter fyra matcher. Besiktas ligger just nu tvåa med tio poäng (en match mindre spelad än Galatasaray). Det har varit en tuff start för Fenerbahce som inte lyckades kvala sig till Europa League och i somras gjorde klubben flera värvningar. Fenerbahce har på fyra matcher vunnit en, spelat oavgjort två matcher och förlorade förra veckan hemma mot Basaksehir. Nyförvärvet Vincent Janssen som lånades in från Tottenham under sista transferdagarna förväntas spela från start tillsammans med Roberto Soldado. Janssen blev skyttekung i Holland för två år sedan och det ska bli intressant hur den holländske anfallaren klarar sig i Süper Lig. En annan holländsk anfallare i Fenerbahce, Robin van Persie, saknas på grund av skada och det är tveksamt om Martin Skrtel kommer till spel då den slovakiske mittbacken ska ha haft skadebekymmer i veckan.

Hemmalaget Alanyaspor har börjat säsongen med en vinst, en oavgjort och två förluster. Laget har lyckats behålla fjolårets skyttekung Vagner Love och hittills har det blivit två mål för den brasilianske anfallaren. Detta blir det tredje mötet mellan Alanyaspor och Fenerbahce. Förra säsongen möttes klubbarna för första gången och det slutade med ett oavgjort 1-1 resultat i Istanbul medan Fenerbahce vann i Alanya med 3-2.

Arena: Bahcesehir Okullari-stadion
Domare: Mete Kalkavan
Tid: 19.00
TV: beIN SPORTS 1 HD (Turkiet), beIN SPORTS 2 HD (Frankrike), beIN SPORTS AUS 2 (Australien), SportKlub 4 HD (Serbien), SportKlub 4 Cable (Slovenien).

Preliminära startelvor: 

AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar, Gassama, Birol, Tzavellas, Berkan, Taha, Efecan, Emre Akbaba, Mbilla, Fernandes, Vagner Love.
Tränare: Safet Susic
FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neto, Neustadter, İsmail, Giuliano, Josef, Ozan, Valbuena, Soldado, Janssen.
Tränare: Aykut Kocaman