Inför: Besiktas – RB Leipzig

Det är Champions League-vecka och Besiktas tar emot tyska RB Leipzig. 

Ett fullsatt Vodafone Park väntas när Besiktas gör sin första hemmamatch i Champions League 2017/18. Hemmalaget kommer från en tung derbyförlust mot rivalerna Fenerbahce och kommer göra allt för att studsa tillbaka till vinnande spår igen. RB Leipzig å andra sidan kommer från en hemmavinst i ligan mot Eintracht Frankfurt.

Vid en närmare titt på RB Leipzigs inledning av säsongen så har laget började ligan knackigt jämför med förra säsongen. RB Leipzig ligger på en sjätte plats i ligan efter sex omgångar där det har blivit tre vinster, en oavgjord och två förluster. Laget har sex poäng upp till serieledarna Borussia Dortmund.

RB Leipzig som gör debut i Champions League i år har börjat turneringen med ett hemmakryss mot AS Monaco. Svensken Emil Forsberg gjorde lagets första mål i turneringen men Youri Tielemans kunde kvittera några minuter efteråt och matchen slutade 1-1.

Det tyska laget har lyckats behålla sina stjärnor som anfallaren Timo Werner och mittfältarna Emil Forsberg och Naby Keita (som är kvar säsongen ut innan han flyttar till Liverpool). För RB Leipzig är det tveksamt om Kevin Kampl kommer till spel p.g.a. skada.

De turkiska ligamästarna leder Grupp G i Champions League efter en imponerande seger borta mot FC Porto som slutade 3-1. När Alvaro Negredo som köptes in för säsongen inte har fått så mycket speltid så har Cenk Tosun stigit fram och levererat till 100% för Besiktas och tillsammans med Talisca som nummer tio och Babel & Quaresma på kanterna så bildar de ett mycket starkt offensivt lag.

Besiktas ligger tvåa i ligan med 13 poäng och jagar Galatasaray som har 16 poäng efter sex omgångar. Besiktas åkte på sin första ligaförlust och en mycket tung sådan då de förlorade mot de stora rivalerna Fenerbahce med 2-1 på bortaplan. Samtidigt åkte Besiktas på tre röda kort: Quaresma, Hutchinson och Oguzhan Özyakup som fick rött kort efter att matchen spelats färdigt. Alla är dock tillgängliga för spel i kvällens match. Även Senol Günes blev uppskickad till läktaren efter starka reaktioner mot domaren. Det var minst sagt ett hett och en händelserik derby i Istanbul och frågan är om Besiktas har lyckats återhämta sig till 100% efter derbyt. I Besiktas fattas sedan tidigare Gökhan Gönül som definitivt missar matchen och Adriano är tveksam till spel efter skadan som han ådrog sig förra omgången.

Arena: Vodafone Park
Avspark: 20:45
Domare: Sergei Karasev (Ryssland)
TV: TRT 1 / HD (Turkiet), Viaplay & Viasat Motor / HD (Sverige)

Preliminära startelvor:

BEŞİKTAŞ: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Babel, Quaresma, Cenk Tosun  (4-2-3-1)

RB LEIPZIG: Gulacsi, Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg, Ilsanker, Forsberg, Sabitzer, Demme, Poulsen, Werner (4-2-2-2)