Inför Champions League: Ett formstarkt Porto tar emot Besiktas

Imorgon spelar Besiktas sin första match i Champions League 2017/18 när de åker till Portugal för att möta FC Porto som är i flygande form. 

Porto leder den portugisiska ligan efter fem omgångar och har vunnit samtliga inledande fem matcherna. Laget har 15 poäng och en målskillnad på +12. Porto har gjort 12 mål och inte släppt in något mål hittills och är det enda laget till att fortfarande hålla nollan i Portugal såhär långt in i säsongen.

Matcherna har slutat som följande:

Porto 3-0 Chaves (senaste omgången)
Sporting Braga 0-1 Porto
Porto 3-0 Moreirense
Tondela 0-1 Porto
Porto 4-0 Estoril (första omgången)

Vincent Aboubakar är tillbaka i Porto efter att ha varit utlånad till just Besiktas och det blev aldrig någon fortsättning hos de turkiska mästarna. Aboubakar har gjort det bra och ligger på en andra plats i den portugisiska skytteligan med sina 5 mål på 5 matcher. Däremot kommer anfallaren missa matchen mot Besiktas p.g.a. avstängning. En annan bekant spelare för turkiska fans är den före detta Galatasaray-spelaren Alex Telles som med all förmodan kommer att starta på vänsterbackspositionen imorgon kväll. Fabiano som tidigare har vaktat målet för Fenerbahce, spelar också i Porto. Moussa Marega som bildar anfallspar med Aboubakar är tillgänglig för spel och har inlett säsongen med att göra tre mål på fem matcher för Porto.

Portos tränare Sergio Conceciao spelar en 4-4-2 uppställning och i den senaste matchen startade följande laget:

Casillas

M.Layun Prado – Ivan Marcao –  – Felipe – Alex Telles

Corona Ruiz – Danilo Pereira – Oliver Torres – Brahimi

Aboubakar – Marega