Istanbulderby: Galatasaray – Kasimpasa

Två lag som har haft en bra start på ligaspelet möts på lördagskvällen i ett derby på ett fullsatt Türk Telekom stadion i Istanbul.

Galatasaray inledde ligan med tre raka segrar och en målskillnad på 10-2. I den senaste matchen blev det ”bara” oavgjord på bortaplan mot Antalyaspor där hemmalaget kvitterade i slutminuterna. På lördagskvällen spelar Galatasaray återigen på hemmaplan där det har blivit två segrar och en målskillnad på 7-1 så här långt på säsongen. Ska Galatasaray vinna ännu en match på hemmaplan?

Eller kommer gästerna Kasimpasa att skrälla? Minst en poäng för Kasimpasa får ses som ett bra resultat för gästerna på förhand även om lagen alltid går för tre poäng inför varje match. Kasimpasa har 7 poäng, gjort 9 mål och släppt 7. Kasimpasa spelade 2-2 i andra omgången mot Besiktas. Två spelare att hålla extra koll på i Kasimpasa är de offensiva mittfältarna Trezeguet samt Markus Neumayr båda nyförvärv inför den här säsongen som har gjort 3 mål och 1 assist på 4 matcher vardera. Neumayr har ett bra skott. Gjorde ett snyggt mål mot Besiktas och satte en frispark i förra omgången. Trezeguet är en teknisk yttermittfältare som kan hitta på de mesta.

I Galatasaray förväntas nya vänsterbacken Iasmin Latovlevici göra debut från start istället för Martin Linnes. I övrigt ställer tränaren Igor Tudor upp med samma spelare som i de tidigare matcherna. Bafetimbi Gomis har gjort 5 mål på 4 matcher och toppar skytteligan. Det blir en spelare att se upp för i Kasimpasas försvar.

Den tidigare Helsingborg-spelaren Loret Sadiku bör finnas med som central mittfältare i Kasimpasas startelva som i de tidigare matcherna.

Galatasaray och Kasimpasa har mött varandra 26 gånger tidigare. Av dessa matcher har Galatasaray vunnit 16 gånger, Kasimpasa 4 gånger och 6 matcher har slutat oavgjord. Galatasaray har gjort 51 mål och Kasimpasa 25 mål. I förra säsongens matcher vann lagen på bortaplan mot varandra. Galatasaray vann med 2-1 och Kasimpasa vann med 3-1. Kasimpasa har sedan återkomsten till Süper Lig säsongen 2012/13 vunnit 3 av 5 bortamatcher mot Galatasaray. Det brukar bli en hel del mål när dessa lagen möter varandra. Sedan säsongen 12/13 har det blivit 36 mål på 10 matcher i ligan vilket ger ett snitt på 3,6 mål per match.

Galatasaray – Kasimpasa
Spor Toto Süper Lig, femte omgången
Plats: Türk Telekom stadion (Istanbul)
Domare: Cüneyt Cakir
Avspark: 19.00 (svensk tid)
TV: beIN Sports (Turkiet)

Preliminära startelvor

Galatasaray Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Tolga, Rodrigues, Gomis.
Tränare: Igor Tudor

Kasimpasa Ramazan, Popov, Veysel, Ben Youssef, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Murillo, Neumayr, Trezeguet, Eduok.
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş
Tränare: Kemal Özdes