Matchrapport: Besiktas 2-0 RB Leipzig: De turkiska mästarna fortsätter att vinna!

Besiktas studsade tillbaka på bästa sätt efter derbyförlusten mot Fenerbahce i helgen.

De turkiska mästarna tog sin andra raka segern i CL-gruppen och hemmaslog RB Leipzig med 2-0. Besiktas dominerade första halvlek och kunde likaväl ha gjort fler mål. Det var en stor Besiktas-press och övertag från hemmalaget i matchen första halvtimme och efter elva minuter lyckades Besiktas göra mål. Cenk Tosun kämpade sig fram och hittade Ryan Babel i straffområdet som satte 1-0. Målet gav mer energi till laget och Leipzig kunde inte få kontroll Besiktas och flertalet spelare drog på sig frisparkar och blev varnade (Orban i 8:e minuten och Keita i den 15:e minuten).

RB Leipzig som hade svårt att komma in i matchen gjorde ett byte redan i den 32:a minuten när Timo Werner byttes ut och Lukas Klostermann kom in. Efter bytet lyckades Leipzig komma till anfall men Besiktas hade full kontroll och i den 43:e minuten gjorde Talisca 2-0 för hemmalaget efter ett vackert trivela-inlägg av Quaresma. Atmosfären var på topp och ett fullsatt Vodafone Park hoppade och sjöng högt.

I matchens andra halvlek började RB Leipzig komma med mer fart och anfall. Den tyska offensiven testade det turkiska försvaret men lyckades aldrig få hål på det och Fabri gjorde ett par riktigt stora räddningar. Besiktas försvarare stod emot bra med ledaren Pepe i backlinjen. I andra halvlek tvingades det till en tiominuters paus då matchen blev tvungen att avbrytas på grund av problem med belysningen på Vodafone Park. Hälften av belysningen på arenan slutade fungera. När matchen väl drog igång igen fortsatte RB Leipzig att rada upp chanser men även Besiktas hade ett flertal chanser att punktera matchen. Dusko Tosic som hade tagit sig till offensiv planhalva var nära att sätta en trea men målvakten Peter Gulasci nekade ett tredje mål.

Besiktas tog en mycket stor och viktig seger då vinsten innebär att Besiktas är fortfarande etta i gruppen och har nu sex poäng efter två matcher. Porto vann överraskande med 3-0 över Monaco på bortaplan efter att Vincent Aboubakar gjort två mål. Aboubakar som ifjol spelade i Besiktas, var avstängd i den första omgången när Besiktas besegrade Porto med 3-1 i Portugal.

Grupp G: 

  1. Besiktas, poäng: 6
  2. Porto, poäng: 3 
  3. RB Leipzig, poäng: 1 
  4. Monaco, poäng: 1 
Besiktas: Fabricio, Medel (min. 60 Necip Uysal), Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (min. 71 Tolgay Arslan), Babel, Cenk Tosun (min. 80 Negredo)
RB Leipzig: Gulacsi, Ilsanker, Orban (min. 46 Kampl), Upamecano, Halstenberg, Sabitzer, Keita (min. 59 Bruma), Demme, Forsberg, Augustin, Werner (min. 32 Klostermann)
Mål: min. 11 Babel, min. 43 Talisca (Besiktas)
Gula kort: min. 8 Orban, min. 16 Keita (Leipzig), min. 17 Caner Erkin, min. 87 Fabricio (Besiktas)

Matchens båda mål kan ni se här.