Mattias Bjärsmyrs framfart hittills

De läsare som flitigt besöker oss här på bloggen vet med sig att vi under den senaste tiden haft svensken Mattias Bjärsmyr under noga uppsyn på vår radar. Allt sedan den nyligen skedda övergången från IFK Göteborg till nykomlingarna i den turkiska högstaligan Sivasspor, har vi helt enkelt ansett det som vår plikt att ha järnkoll på det senaste svensktillskottet i Süper Lig.

Bjärsmyr kastades snabbt in i hetluften och fanns faktiskt med från start redan i sin allra första match. Vi misstänker att det var väldigt skönt att få öppna med en så pass komfortabel vinst mot Yeni Malatyaspor som det ändå var, och finna sig tillrätta i truppen utan någon direkt stress. Den första förlusten som kom mot Galatasaray var ju heller inte helt oväntad, vilket till viss del också tar bort en hel del press så här inledningsvis. Framöver förväntas han dock ta en allt större plats med betydligt mer ansvar i defensiven, något som självfallet varit anledningen till Sivas stora intresse för den erfarna och meriterade mittbacken.

Med steget upp insåg Sivasspor troligtvis på ett tidigt stadium sina allvarligaste luckor och att de främst behövde tighta till bakåt, för att på så vis inte bara bli en hackkyckling i bottenskiktet av tabellen. Än så länge är det till viss mån något som de lyckats undvika men vi känner oss fortfarande inte helt bekväma med att sticka ut hakan och erbjuda er några konkreta bettingtips i nuläget, då vi fortfarande håller på att pejla läget inför senare rundor på säsongen.