OFFICIELLT: Fenerbahce meddelar – lånar anfallare från Tottenham

Fenerbahce har gjort klart med den 23-årige anfallaren Vincent Janssen på lån från Tottenhamn.

Efter att ha gjort succé i AZ Alkmaar säsongen 2015/16 med 32 mål på 49 tävlingsmatcher varav 27 mål på 34 ligamatcher öppnade Tottenham plånboken och värvade Vincent Janssen för 22,1 miljoner Euro. Ett år efter att AZ värvat honom från Almere City för 500 000 Euro.

Men i Tottenham har det inte alls gått lika bra målmässigt för holländaren. Han gjorde bara 6 mål på 38 tävlingsmatcher under sin debutsäsong i England varav 2 mål på 27 matcher i Premier League. Och i inledningen av den här säsongen har han knappt fått någon speltid.

Nu ska han försöka hitta målen i Turkiet.

Fenerbahce har meddelat på sin officiella hemsida om att klubben har kommit överens med både Janssen och Tottenham om ett lån. Janssen är redan på väg till Istanbul och förväntas landa på flygplatsen klockan 11.30 svensk tid.

Vincent Janssen är landslagsspelare för Holland och har gjort 7 mål på 15 matcher. Han var uttagen och fick speltid i båda matcherna i VM-kvalet senast.