OFFICIELLT: Leonardo ny tränare i Antalyaspor

Antalyaspor har utsett Leonardo till ny tränare.

Leonardo skrev på torsdagen på ett kontrakt med Antalyaspor som sträcker sig över två säsonger. Han har tidigare varit tränare för Milan och Inter. Senast var han klubbdirektör i Paris SG men lämnade klubben i juli 2013 efter två år i rollen.

Som spelare spelade han för Flamengo, Sao Paulo, Valencia, Kashima Antlers (Japan), Paris SG och Milan. Han var mest känd för sin tid i Milan där han spelade fyra säsonger och vann bl.a. Serie A säsongen 1998/99. Han var också brasiliansk landslagsman och var med i truppen som vann VM-guld 1994.

Efter spelarkarriären blev han scout för Milan i Brasilien innan han några år senare blev utsedd till klubbens nya tränare. Han stannade bara en säsong (09-10) i klubben som tränare. Milan slutade trea i Serie A den säsongen. I december 2010 blev han utsedd till tränare i Inter och lämnade klubben efter säsongen. I Inter vann han italienska cupen. Sommaren 2011 blev han utsedd till fotbollsdirektör i PSG där han var i två år. Leonardo var en bidragande orsak till att PSG värvade Jeremy Menez från Milan. Menez spelar nu i Antalyaspor.

Leonardo var i måndags på plats i Antalya där han såg Antalyaspor ta sin första seger i turkiska ligan den här säsongen mot Osmanlispor.

Antalyaspors president Ali Safak Öztürk tillsammans med Leonardo.