Pepe nominerad till FIFA:s världselva!

Besiktas mittback, Pepe, har nominerats till FIFA världselva. 

Pepe  är en av tjugo försvarare som har nominerats till FIFA FIFpro World 11. Även Mesut Özil som har turkiska rötter och representerar Tyskland i landslagsfotboll är nominerad till priset. Över 24 000 professionella fotbollsspelare deltar för att rösta fram världselvan för varje år.

Övriga nominerade är:

Målvakter (5):
Gianluigi Buffon (ITA/Juventus), David De Gea (ESP/Manchester United), Keylor Navas (CRC/Real Madrid CF), Manuel Neuer (GER/Bayern München), Jan Oblak (SVN/Atletico Madrid)

Försvarare (20):
David Alaba (AUT/Bayern München), Jordi Alba (ESP/FC Barcelona), Dani Alves (BRA/Juventus/Paris Saint-Germain), Jerome Boateng (GER/Bayern München), Leonardo Bonucci (ITA/Juventus/AC Milan), Dani Carvajal (ESP/Real Madrid CF), Giorgio Chiellini (ITA/Juventus), Diego Godin (URU/Atletico Madrid), Mats Hummels (GER/Bayern München), Philipp Lahm (GER/Bayern München), David Luiz (BRA/Chelsea), Marcelo (BRA/Real Madrid CF), Javier Mascherano (ARG/FC Barcelona), Pepe (POR/Real Madrid CF/Besiktas), Gerard Pique (ESP/FC Barcelona), Sergio Ramos (ESP/Real Madrid CF), Thiago Silva (BRA/Paris Saint-Germain), Samuel Umtiti (FRA/FC Barcelona), Antonio Valencia (ECU/Manchester United), Raphael Varane (FRA/Real Madrid CF)

Mittfältare (15):
Thiago Alcantara (ESP/Bayern München), Sergio Busquets (ESP/FC Barcelona), Casemiro (BRA/Real Madrid CF), Philippe Coutinho (BRA/Liverpool), Eden Hazard (BEL/Chelsea), Andres Iniesta (ESP/FC Barcelona), Isco (ESP/Real Madrid CF), N’Golo Kante (FRA/Chelsea), Toni Kroos (GER/Real Madrid CF), Nemanja Matic (SRB/Chelsea/Manchester United), Luka Modric (CRO/Real Madrid CF), Mesut Ozil (GER/Arsenal), Paul Pogba (FRA/Manchester United), Marco Verratti (ITA/Paris Saint-Germain), Arturo Vidal (CHI/Bayern München)

Anfallare (15):
Gareth Bale (WAL/Real Madrid CF), Karim Benzema (FRA/Real Madrid CF), Edinson Cavani (URU/Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (POR/Real Madrid CF), Paulo Dybala (ARG/Juventus), Antoine Griezmann (FRA/Atletico Madrid), Zlatan Ibrahimovic (SWE/Manchester United), Harry Kane (ENG/Tottenham Hotspur), Robert Lewandowski (POL/Bayern München), Romelu Lukaku (BEL/Everton/Manchester United), Kylian Mbappe (FRA/Monaco/Paris Saint-Germain), Lionel Messi (ARG/FC Barcelona), Neymar (BRA/FC Barcelona/Paris Saint-Germain), Alexis Sanchez (CHI/Arsenal), Luis Suarez (URU/FC Barcelona)

Läs mer om priset här.