Rekordtränaren Senol Günes

Besiktas tränare Senol Günes har slagit flera rekord som tränare för laget i Champions Leagues gruppspel.

Matchen mot RB Leipzig var Senol Günes tjugonde i Europa-spelet för Besiktas vilket är rekord för en tränare i klubben vad gäller antalet matcher i Europa.

Segern mot Leipzig var Besiktas tredje seger i Champions Leagues gruppspel på två säsonger vilket ingen annan tränare har varit med om tidigare.

Inför matchen mot Leipzig hade Besiktas aldrig vunnit någon match mot tyskt lag i Europa-spelet på 7 tidigare försök. I dessa matcher hade det blivit 1 oavgjord och 6 förluster. Besiktas hade också lyckats bara göra två mål. Besiktas bröt två trender. Vann för första gången mot ett tyskt lag samt gjorde två mål i en och samma match.

När Besiktas besegrade Porto i första omgången blev man det första turkiska laget att vinna över Porto.

Redan förra säsongen slog Besiktas ett par rekord med Senol Günes som tränare. I förra säsongens gruppspel spelade Besiktas sina fem första matcher utan någon förlust (1 seger och 4 oavgjorda) vilket är ett nytt rekord av turkisk lag vad gäller antalet raka matcher utan förlust i turneringen. Det tidigare rekordet hade Fenerbahce säsongen 2007/08 med två segrar och två oavgjorda.

Förra säsongen vann Besiktas också för första gången över ett italienskt lag när man besegrade Napoli på bortaplan med 3-2. I tidigare matcher hade det blivit 2 oavgjorda och 9 förluster.

Besiktas och Senol Günes kan även slå nya rekord i fortsättningen. Besiktas har tidigare som mest fått 7 poäng i Champions Leagues gruppspel, något som hände säsongen 2003-04 med Mircea Lucescu och förra säsongen. Besiktas har redan nu efter två matcher 6 poäng och tar man ytterligare minst två poäng i de fyra återstående matcherna slår man ett nytt rekord.

Om Besiktas dessutom skulle lyckas vinna minst två av de fyra återstående matcherna så hade man blivit det turkiska lag som tar flest poäng i gruppspelet i Champions League.