Timo Werner klarade inte av trycket från läktarna på Vodafone Park

Timo Werner klarade inte av trycket på Vodafone Park när Besiktas och RB Leipzig möttes. 

Den tyske anfallaren blev utbytt efter en halvtimmes spel på grund av det höga ljudtrycket inne på arenan som Besiktas-fansen skapade. Efter matchen sade Leipzigs tränare att spelaren ville bli utbytt och att Timo Werner inte mådde bra. Bilderna på Timo Werner spred sig snabbt när han får öronproppar från RB Leipzigs-bänk, något som inte hjälpte. Det ska dock inte vara någon fara med spelaren nu enligt Ralph Hasenhüttl som även sade att matchen hade gått annorlunda om inte det var för att spelaren hade påverkats av ljudet inne på arenan.

Tränaren sade även:

– Det är omöjligt att förbereda ditt lag inför en atmosfär som denna. Ljudet kunde göra en döv och vi blev påverkade av det i början av matchen. Vi var inte bra de första tjugo minuterna men vi får ta lärdom av det. Jag såg även vem jag kan räkna med och lita på i matcher som dessa. Det blir en lärdom för oss alla och vi ska fortsätta lära oss. I den andra halvleken höjde mina spelaren nivån och hade chanser men det var inte tillräckligt. Jag gratulerar Besiktas till segern som var välförtjänt.

Timo Werner:

– Jag har aldrig sett eller upplevt en sådan här atmosfär i hela mitt liv. Jag kunde inte fokusera på matchen. Jag frågade om ett par öronproppar men det hjälpte inte. Jag mår fortfarande inte bra, ska Timo ha sagt efter matchen till CapaMag Spor.

Även Oguzhan Özyakup i Besiktas sade att de märkte att RB Leipzig-spelarna klagade över ljudet på arenan och att många spelare blev påverkade av det i motståndarlaget. Özyakup instämde i att det var en mäktig atmosfär inne på Vodafone Park.

Inför matchen beskrevs ljudet och stämningen på Vodafone Park som ”hexenkessel” av tysk media, vilket betyder häxkittel. Nu har tyska medierna mer att skriva efter RB Leipzigs förlust…

Se videoklipp på Timo Werner när han inte orkar stå ut med Besiktas-fansen på Vodafone Park: