”Van Persie borta fyra till sex veckor”

Fenerbahce har ett toppmöte på lördag hemma mot Istanbul Basaksehir.

Aykut Kocaman har bekräftat att Van Persie har ådragit sig en ny skada och missar den kommande ligamatchen.

Van Persie spelade inte mötet mot Genclerbirligi innan det blev landslagsuppehåll på grund av en axelskada och enligt Fenerbahces läkare så skulle spelaren vara borta två veckor. Trots det blev Robin Van Persie uttagen till Hollands trupp för VM-kvalet och tränade på och byttes även in mot Frankrike.

Detta har väckt starka reaktioner och ilska bland framförallt Fenerbahce-supportrarna som vill ha bort Van Persie från laget efter att ha spelat skadad för Holland när han dagar innan inte spelat för Fenerbahce. Den holländske anfallaren fick som följd av detta stänga ner kommentarsfältet på sitt instagram-konto då det regnade in kommentarer av besvikna Fenerbahce-supportrar.

Efter matchen mot Frankrike kom det rapporter om att Van Persie blivit skadat på nytt, något som senare var korrekt information. Van Persie har dragit på sig en knäskada och de första rapporterna från bland annat Fenerbahce sade att spelaren blir borta en lång tid. Spelaren reagerade via sociala medier och sade att han var besviken över de rapporter och uttalanden som hade gjorts utan att han vetat om det.

Under torsdagen har tränaren Aykut Kocaman bekräftat att anfallaren blir borta fyra till sex veckor och att anfallaren inte är tillgänglig mot Basaksehir.