Värdering av Champions League-lagen 2017/18 – hur mycket är Besiktas värd?

beIN SPORTS Turkiet har publicerat en lista med de mest värdefullaste klubbarna i Champions League 2017/2018. Listan värderar utifrån Transfermarkts värderingar av trupperna.

Enligt listan är de regerande mästarna Real Madrid värda mest av alla lag och det spanska laget värderas till 744 miljoner euro följt utav FC Barcelona som värderas till 706,5 miljoner euro och trea är engelska Chelsea FC som värderas till 614,4 miljoner euro.

Besiktas hamnar på en 21:a plats av totalt 32 lag. Besiktas lag värderas till 126,1 miljoner euro.

Besiktas är även minst värderade i sin grupp. Högst värderade i grupp G är AS Monaco som värderas till 252,9 miljoner euro. RB Leipzig värderas till 189 miljoner euro och ligger på 17:e plats i listan. FC Porto värderas till 176,4 miljoner euro och intar en 18:e plats i listan. Totalt värderas grupp G till 744 miljoner euro (minst av alla grupper) men är samtidigt jämnast sett till listan och placeringar emellan klubbarna.

Fullständig lista:

1. Lag 2. Land 3. Värde (beräknad i miljoner euro)