VIDEO: Arda Turan efter matchen mot Kroatien: ”Turkiet betyder allt för oss!”

Efter vinsten var det en mycket glad och känslosam Arda Turan som mötte media och talade ut om vinsten och den stora glädjen efter en tuff tid både för honom och för landslaget. 

– Vi är jätteglada och först och vill först gratulera vårt A-lag i basketboll (landslaget i basketboll spelar EM i Turkiet och vann Belgien samma kväll och blev klara för åttondelsfinaler) de spelar jättebra och jag hoppas de kan gå så långt som möjligt och göra oss väldigt stolta. Sedan vill vi rikta ett stort tack till folket i Eskisehir för det fantastiska stödet vi fick, de gav oss ett fantastiskt stöd och visade att de stöttar och litar på oss till fullo. Det var underbart att samlas igen och vara tillsammans igen här på hemmaplan, vi (landslaget) har behövt detta oavsett vad så är vi alla söner till det här landet (Turkiet) vi har enbart Turkiet, vi älskar vårt land och folk som betyder allt för oss. Vi spelade med ren vilja och kämpade hela matchen och följde taktiken. Det är inte alltid det blir så i fotboll men vi alla var bra idag och jag gratulerar mina lagkamrater till vinsten, Nuri gjorde en riktigt bra match efter en riktigt lång frånvaro, Oguzhan var fantastisk och Caglar spelade som han har varit med i flera år och det är fantastiskt när det går så här. Jag gratulerar även vår förbundskapten till hans första seger och hoppas de blir fler i framtiden, sade landslagskaptenen Arda Turan.

Arda Turan svarade även på journalisternas fråga om den känslomässiga stämningen i landslaget och sade att landslaget har haft tufft både känslomässigt och fysiskt och hänvisade till att bland annat Burak har varit skadad länge och att han själv inte spelat bra på över fem månader i landslaget. Arda fortsatte med att säga att han och landslaget gör allt vad de kan varje match för att vinna och vill göra supportrarna glada Det enda de kräver är att supportrarna och att folket ska lita på spelarna varje match och att publiken i Eskisehir gjorde exakt detta igår kväll när Kroatien besegrades med 1-0.

Se hela intervjun med Arda nedan (obs: turkiska)