VIDEO: Inhoppande hjältar i England

Två spelare med en tid bakom sig i Turkiet blev stora hjältar för sina engelska lag i lördags.

I Premier League blev Oumar Niasse matchhjälte för Everton. Han ersatte Wayne Rooney i den 55e minuten när Everton låg under mot Bournemouth med 0-1. Niasse gjorde 1-1 i den 77e minuten och fem minuter senare gjorde han segermålet.

Niasse gjorde 12 mål på 34 matcher i Süper Lig säsongen 2013/14 för Akhisar Belediyespor. Akhisar hade värvat honom för 250 000 Euro och efter säsongen sålde man honom till Lokomotiv Moskva för 5,5 miljoner Euro. Efter 1,5 säsong i Ryssland såldes han till Everton i januari 2016 för 17,9 miljoner Euro men Niasse har haft svårt att ta en plats i Everton och under andra halvan av säsongen 2016/17 blev han utlånad till Hull där han gjorde 4 mål på 17 matcher i Premier League när laget åkte ur ligan.

Under den pågående säsongen har han blivit petad till Evertons U23-lag men inför matchen mot Bournemouth blev han uppkallad av tränaren Ronald Koeman och tog chansen när han byttes in.

Niasse har flera gånger sedan han lämnade Turkiet kopplats ihop med en flytt tillbaka främst till någon av de största klubbarna.

***

Lördagens andra matchhjälte hittar vi i Championship, andraligan i England. Alfred N’Diaye utlånad från Villareal till Wolverhampton den här säsongen byttes in i den 80e minuten när Wolverhampton mötte Barnsley. Han hade varit på plan i mindre än en minut när han spelade fram en annan inhoppare Bright Enobakhare till 1-0. Barnsley kvitterade i den 91a minuten och när det såg ut att bli slutresultatet gjorde N’Diaye 2-1 i den 93e minuten.

Bursaspor värvade N’Diaye från Nancy inför säsongen 2011/12 för 2,8 miljoner Euro och sålde honom till Sunderland 1,5 säsong senare för 4,7 miljoner Euro. Efter en halv säsong i England blev han utlånad till Eskisehirspor inför säsongen 2013/14. Han lämnade Es, Es efter en halv säsong och blev utlånad till Real Betis istället. Efter lånet flyttade han permanent till Real Betis. Efter två säsonger i Betis värvades han av Villareal för 8 miljoner Euro. Men det blev inte mycket speltid där och han lånades ut till Hull där han var lagkamrat med Niasse under andra halvan av säsongen 2016/17 när Hull åkter ur Premier League.

Inför den pågående säsongen var han tillbaka i Villareal och spelade även i La Liga för klubben men lånades ut till Wolverhampton i slutet av augusti.

N’Diaye har spelat 62 matcher i Süper Lig, 46 matcher för Bursaspor och 16 matcher för Eskisehirspor.