Caner Erkin avstängd i sex matcher!

Besiktas vänsterback Caner Erkin har blivit avstängd i sex matcher för olämpligt uppträdande mot domaren i den senaste omgången.

Besiktas mötte Istanbul Basaksehir i den senaste ligaomgången där Caner fick ett gult kort i slutet av matchen. Efter det gula kortet sa han olämpligt valda ord mot domaren som rapporterade händelsen till det turkiska fotbollsförbundet och under torsdagen meddelade förbundets disciplinnämnd (PFDK) Caners straff – sex matchers avstängning för osportsligt uppträdande. Han kommer också att vara avstängd i en match för att ha dragit på sig fyra gula kort den här säsongen vilket innebär att han kommer att missa sju av Besiktas kommande matcher.

I ligaspelet missar han matcherna mot Alanyaspor, Göztepe, Akhisarspor, Yeni Malatyaspor, Galatasaray och Kayserispor. Han kommer dessutom missa Besiktas match i turkiska cupens femte omgång.

Förutom avstängningen på sex matcher så kommer Caner också få betala 43 500 TL i böter.

Besiktas har rätt att överklaga disciplinnämndens beslut

Dagen efter matchen så gick Caner ut med ett meddelande på sin officiella Twitter-konto där han bad om ursäkt för sitt uppträdande.

***

Samtidigt som disciplinnämnden gav Caner Erkin ett hårt straff så sänkte Tahkim kurulu (förbundets skiljenämnd) ner Ryan Babels avstängning på två matcher efter det röda kortet mot Genclerbirligi i åttonde omgången till en match vilket innebär att Babel har avtjänat sitt straff och kommer att finnas med i Besiktas nästa ligamatch.