CHAMPIONS LEAGUE: Besiktas bortaslog Monaco efter två mål av Cenk Tosun!

Besiktas tog en mycket viktig seger borta mot AS Monaco och har nu tagit nio poäng på tre matcher. 

Det var hemmalaget Monaco som tog ledningen genom Radamel Falcao i den 30:e minuten men fyra minuter senare kvitterade Cenk Tosun. Samma Cenk Tosun gjorde 2-1 målet för Besiktas i den andra halvleken och såg till att Besiktas tog sin tredje raka seger i Champions League 2017/18!

Det var en jämn inledning på matchen med chanser och bollar åt båda hållen men där Radamel Falcao öppnade målskyttet efter en halvtimme. Efter att ha lurat bort Pepe så satte Falcao enkelt 1-0 för hemmalaget. Ett väldigt enkelt mål av AS Monaco. Fyra minuter senare skulle de turkiska ligamästarna kvittera. Quaresma slog ett vackert inlägg från höger som Cenk Tosun nådde högst på och gjorde sitt andra mål i Champions League 2017/18. Besiktas hade fler chanser men lyckades inte få till ett mål till i första halvlek.

Besiktas var dock det piggare laget och styrde matchen i andra halvlek. Ligamästarna tryckte på och fick utdelning efter 54 minuter. Det var Tolgay Arslans stolpskott som kom ut till Babel som skickade in bollen i mitten av straffområdet och där bollen till slut hamnade hos Cenk Tosun som sköt in 2-1 till bortalaget.

Besiktas hade även chanser för att göra 3 och 4-1. Både Quaresma och Özyakup hade ett jätteläge när han kom in i andra halvlek men Subasic nekade Özyakup och Quaresmas skott gick precis utanför.

I och med vinsten är Besiktas fortfarande gruppledare med hela nio poäng på tre matcher. Ny tvåa i gruppen är RB Leipzig som besegrade FC Porto med 3-2 på hemmaplan och har nu fyra poäng och fem poäng upp till Besiktas. AS Monaco som var favorittippade i grupp G ligger nu sist med bara en poäng på tre matcher.

Den första november spelas returmötet mellan Besiktas och AS Monaco på Vodafone Park.

Startelvorna i matchen:

AS Monaco: Subasic, Fabinho, Glik, Jemerson, Toure, Lemar, Moutinho, Tielemans, Sidibe, Keita Balde, Falcao

Besiktas: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Quaresma, Babel, Atiba, Tolgay, Talisca, Cenk Tosun