Champions League: Besiktas kan säkra en plats i åttondelsfinalen!

Besiktas tar emot AS Monaco imorgon på Vodafone Park. Matchen kommer att ha avspark klockan 18.00 och inte 20.45. 

Anledningen till detta är att Turkiet har sedan förra året valt att inte ställa om klockan en timme bakåt och därmed skiljer det två timmar mellan Turkiet och t.ex. Sverige idag.

Vinner Besiktas imorgon så säkrar laget en plats i åttondelsfinalerna till våren i Champions League. Besiktas har nio poäng på tre matcher, det vill säga full pott. AS Monaco ligger sist i gruppen med en poäng och har ännu inte vunnit någon match. Besiktas vann mötet i Monaco med 2-1 efter två mål av Cenk Tosun. AS Monaco måste gå framåt då en poäng hjälper inte mycket. Trean FC Porto har tre poäng och tar emot tvåan RB Leipzig (som har fyra poäng) på hemmaplan. Blir det oavgjort i mötet mellan FC Porto och RB Leipzig samtidigt som Besiktas vinner så blir de turkiska mästarna gruppsegrare redan imorgon! De turkiska mästarna har överlägset bäst målskillnad i gruppen. Gruppen som helhet:

  1. Besiktas 9 poäng, +5 i målskillnad
  2. RB Leipzig 4 poäng, -1 i målskillnad
  3. FC Porto 1 poäng, 0 i målskillnad
  4. AS Monaco 0 poäng, -4 i målskillnad

Besiktas har utöver en hemmamatch mot AS Monaco också en hemmamatch mot FC Porto och en bortamatch mot RB Leipzig.