CHAMPIONS LEAGUE: Inför AS Monaco – Besiktas

Besiktas åker till Monaco för att ta sig an AS Monaco. 

Det är den tredje omgången av Champions Leagues gruppspel 2017/18 och Besiktas har påbörjat Champions League på bästa sätt. De turkiska mästarna har sex poäng efter två matcher efter att ha vunnit Porto borta med 3-1 och RB Leipzig hemma med 2-0. För Monaco har det börjat mindre bra. Laget har efter två matcher bara en poäng och letar fortfarande efter första vinsten. Monaco spelade oavgjort borta mot RB Leipzig, en match som slutade 1-1 följt av att förlora hemma mot Porto med hela 3-0.

En vinst idag skulle betyda att Besiktas har 70% chans att ta sig vidare till åttondelsfinalerna. Skulle Besiktas vinna så har de nio poäng och således åtta poäng ner till Monaco som kommer ligga sist i gruppen. Samtidigt så möter FC Porto tyska RB Leipzig. Porto har tre poäng och skulle laget förlora mot RB Leipzig så kommer Leipzig bli nya tvåa med fyra poäng förutsatt att Monaco förlorar eller vinner med enbart 1-0.

Besiktas kommer närmast från en ligaförlust mot ligajumbon Genclerbirligi. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget. AS Monaco kommer även dem från en förlust i ligan. Laget förlorade stormötet på bortaplan mot Lyon med 3-2.

Avspark för kvällens match är 20:45.

TV-kanaler som sänder matchen:

TRT 1 / HD (Turkiet) & Idman TV (Azerbajdzjan) båda är frikanaler. Viaplay (Sverige)

Preliminära startelvor:

AS MONACO: Subasic, Sidibe, Glik, Jemerson, Jorge, Rony Lopes, Fabinho, Moutinho, Lemar, Balde Keita, Falcao
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Tosic, Pepe, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun