Europa League: Konyaspor – Salzburg | Hoffenheim – Istanbul Basaksehir

På torsdagskvällen spelas tredje omgången i Europa Leagues gruppspel med Konyaspor och Istanbul Basaksehir.

Konyaspor som besegrade Vitoria Guimaraes från Portugal med 2-1 på hemmaplan i den senaste omgången spelar andra raka hemmamatchen när Salzburg från Österrike kommer på besök. Konyaspor förlorade den senaste ligamatchen mot Galatasaray med 2-0 men hade dessförinnan tre raka tävlingsmatcher utan förlust – två segrar och en oavgjord. Viktiga poäng står vid spel i kvällens match och Konyaspor går med tre poäng förbi Salzburg i tabellen. Med rätt resultat i gruppens andra match kan Konyaspor också ta ledningen i gruppen inför fortsättningen.

Konyaspor har börjat ligaspelet dåligt och ligger på femtonde plats i tabellen precis ovanför nedflyttningsstrecket medan deras motståndare Salzburg som vanligt ligger i toppen av den inhemska ligan – på andraplats efter elva omgångar, två poäng bakom Sturm Graz och fem poäng före trean Rapid Wien.

  1. Salzburg, 4 poäng
  2. Marseille, 3 poäng
  3. Konyaspor, 3 poäng
  4. Vitoria Guimaraes, 1 poäng

Konyaspor – Salzburg
Tredje omgången i Europa Leagues gruppspel
Arena: Konya Büyüksehir stadion
Avspark: 19.00 (svensk tid)
Domare: Craig Pawson (England)
TV: TRT 1 (Turkiet)

Preliminära startelvor

Konyaspor Serkan Kirintili, Nejc Skubic, Ali Turan, Petar Filipovic, Ömer Ali Sahiner, Moryke Fofana, Jens Jönsson, Mehdi Bourabia, Deni Milosevic, Musa Araz, Patrick Friday Eze

Salzburg Walke, Miranda, Ulmer, Lainer, Haidara, Caleta-Car, Samassekou, Wolf, Berisha, Schlager, Dabbur

***

Istanbul Basaksehir som var nära att ta sig till gruppspelet i Champions League efter två jämna matcher mot Sevilla väntar fortfarande på sin första seger i Europa League.

Efter 0-0 på hemmaplan i den första omgången mot Ludogorets blev det förlust på bortaplan mot Braga med 1-2 där segermålet kom i 89e minuten. Basaksehirs motståndare för kvällen Hoffenheim har inte heller vunnit i Europa League och står på två förluster efter två omgångar. Hoffenheim har tagit ledningen i sina tidigare matcher men förlorat till slut med 1-2 båda gångerna. Det är två lag i behov av poäng om man vill förbättra sina chanser för att nå slutspelet i Europa League.

Båda lagen har inlett ligaspelet på ett bra sätt och ligger på fjärde plats i tabellen efter åtta omgångar i Süper Lig respektive Bundesliga. Basaksehir går in i matchen med två raka segrar i tävlingsmatcher och Hoffenheim med två raka förluster.

Istanbul Basaksehir möter Besiktas på bortaplan i nästa omgången av turkiska ligan vilket har lett till att tränaren Abdullah Avci inte har tagit med ett par spelare i truppen mot Hoffenheim – Marcio Mossoro och Emmanuel Adebayor. Dessutom är inte lagkaptenen Emre Belözoglu och Manuel da Costa med pga skador. I Emres fall är det troligen en säkerhetsåtgärd inför derbyt mot Besiktas. Sedan tidigare saknas Aurelien Chedjou och Egemen Korkmaz pga skador.

  1. Braga, 6 poäng
  2. Ludogorets, 4 poäng
  3. Istanbul Basaksehir, 1 poäng
  4. Hoffenheim, 0 poäng

Hoffenheim – Istanbul Basaksehir
Tredje omgången i Europa Leagues gruppspel
Arena: Rhein-Neckar Arena
Avspark: 21.05 (svensk tid)
Domare: Aleksei Eskov (Ryssland)
TV: Tivibu Spor 2 (Turkiet)

Preliminära startelvor

Hoffenheim Baumann, Vogt, Hübner, Posch, Uth, Kerem, Geiger, Amiri, Zuber, Wagner, Kramaric

Istanbul Basaksehir Volkan Babacan, Junior Caicara, Alexandru Epureanu, Joseph Attamah, Gael Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan Inler, Kerim Frei, Irfan Can Kahveci, Eljero Elia, Mevlüt Erdinc