EXTRA: Turkiets amputerade landslag blev Europamästare på hemmaplan!

Turkiets amputerade landslaget blev under måndagskvällen Europeiska mästare på hemmaplan efter att ha besegrat England med 2-1.

EM för amputerade 2017 spelades i Istanbul och det turkiska landslaget har fått mycket beröm efter sina insatser. Landslaget har med sina matcher och segrar fått många människor att dyka upp heja på landslaget på plats och när det var dags för final så var det en mäktig inramning på Vodafone Park. Publiksiffran som inte har bekräftats ännu någonstans måste vara ett rekord för handikappsfotboll då halva Vodafone Park hade fyllts med supportrar. Efter matchen var slut så fylldes HELA Vodafone Park med flera tusentals supportrar till och även flera fotbollslegender var på plats. Även Englands landslag samt Polen (som blev trea i turneringen efter att ha besegrat Spanien) blev hyllade av de som hade tagit sig till Vodafone Park för att se på matchen.

På plats var bland annat Besiktas presidenten Fikret Orman och Galatasarays president Dursun Özbek tillsammans med Turkiets idrottsminister Osman Aşkın Bak, Turkiets handikappade sportförbunds president Arif Ümit Uztürk och Turkiets generaldirektör för sport: Mehmet Baykan.

Det turkiska fotbollsförbundet ”Türkiye Futbol Oynuyor” har storsatsat runt om i landet tillsammans med Turkcell som huvudsponsor och förbundet för turkiska idrottsförbundet för handikappade för att utveckla och göra idrotten större för handikappade personer i Turkiet.

Resultatet fortsätter att komma och nu har det blivit dags för det amputerade landslaget som blev mästare på Vodafone Park inför flera tusentals åskådare som hade tagit sig till arenan och som gav ett fantastiskt stöd.

Turkiet tog ledningen i den 25:e minuten genom Ömer Güleryüz och landslaget ledde 1-0 i halvtid. Westbrook kvitterade för England i den 50:e minuten. I den 50+1:a minuten lyckades Turkiet snabbt vända matchen till 2-1 genom Osman Cakmak och det amputerade landslaget blev mästare.

Turkiet slog ut Tyskland i den första rundan med hela 8-0. Segern följdes upp med en 9-0 vinst mot Georgien och en 4-0 vinst mot Spanien. I kvartsfinal så besegrade landslaget Ryssland med 2-1 och i semifinal vann man Polen med 2-0. Amputerade landslaget gjorde 27 mål och släppte in 2 mål på hela turneringen.

Vi är stolta över vårt landslag och hoppas framgångarna fortsätter i framtiden!

Se målen med höjdpunkterna (och den FANTASTISKA HEMMAPUBLIKEN) samt de underbara bilderna ifrån matchen nedan:

Se när arenan fylls med 41 000 åskådare: