Galatasaray 0-0 Fenerbahce: Ett mållöst derby

Istanbulderbyt på Türk Telekom-stadion slutade mållöst trots en rivstart i matchen.

Det var högt tempo i matchen och flertalet målchanser i början av matchen. Galatasaray började bäst och hade farligast målchanser. Efter några minuter så började Galatasaray pressa Fenerbahce-försvaret ordentligt och radade upp hörna efter hörna. Gomis hade ett jätteläge men fick inte träff på bollen. Istället var det Maicon som stod bakom Gomis som drog iväg ett skott och som styrdes ut av Neustadter. Vincent Janssen hade en duell med Serdar Aziz där han vann bollen och gjorde mål men domarna blåste av för frispark mot Janssen.

Några minuter senare kom Gomis igen och till ett avslut men Kameni nekade Gomis målet. Kameni som har blivit ny förstamålvakt i Fenerbahce hade en stor match och gjorde två viktiga räddningar i matchen. Fenerbahce hade mycket boll i första halvlek och kom in i matchen. Vid ett anfall mot Galatasaray nickade Jason Denayer ner bollen på Serdar Azizs hand. Trots protester av Fenerbahce-spelarna så ansåg Cüneyt Cakir att det inte var straff. Istället fortsatte Galatasaray att hota med lyckades inte få någon utdelning. Innan första halvlek var slut fick Vincent Janssen ett drömläge att göra 1-0 för gästerna men Janssen sköt utanför. Lagen gick till pausvila med 0-0.

Även andra halvlek började med chanser. Fernando Muslera ställde sig i stor knipa när han försökte dribbla sig förbi Janssen som pressade ut bollen till en hörna. I andra halvlek hade Tolga Cigerci ett bra läge. Tolga skickade iväg en bra nick som Kameni styrde ut till hörna. Galatasarays offensiv började avta tidigt i matchen och Fenerbahce var stabila och i formation. Däremot blev det en ny situation som fick flera Galatasaray-supportrar och spelare att gå  i taket. Feghouli hade tagit sig förbi Hasan Ali Kaldirim som hade tappat balansen och där bollen sedermera tog på Hasan Ali Kaldirims hand. Domaren Cüneyt Cakir valde att fria även denna gången. Reaktionerna blev väldigt starka på läktarna mot linjedomaren som fick flera föremål kastade emot honom och matchen fick avbrytas för en kort liten stund. Matchen fortsatte efter att stämningen hade lugnat ner sig men tempot avtog i matchen och fler farliga chanser uppstod inte i matchen.

I den 73:e minuten blev Younes Belhanda utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort i matchen. Belhanda fick ett gult kort för en arg reaktion i första halvlek och åkte på sitt andra gula kort för filmning i andra halvlek. Efter utvisningen backade Galatasaray hemåt samtidigt som Fenerbahce försökte skapa något utan att lyckas.

Överlag var det en match där Galatasaray hade de hetare lägen i matchen. Cüneyt Cakir kunde ha blåst straff åt båda lagen men friade. Galatasaray var det mer aggressivare laget i matchen medan Fenerbahce försökte spela lugnt men säkert och kom inte till lägen lika ofta som Galatasaray. Galatasaray åkte på totalt fem gula kort och en utvisning medan Neto och Alper Potuk fick varsitt gult kort i Fenerbahce.

I och med delade poängen så är Galatasaray nu uppe på 23 poäng och är fortfarande etta. Detta var dock Galatasarays första match där man lämnar planen mållös. Fenerbahce ligger sexa i ligan efter att Kayserispor vann över Konyaspor med 2-1. Detta var Fenerbahces första nolla i ligan den här säsongen. Överlag var det en lite frustrerande match med tanke på matchens tempo dog ut ju mer den gick efter en rivstart av båda lagen.

Matchens startelvor: 

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer Fernando, Ndiaye, Tolga, Belhanda, Feghouli, Gomis

FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Josef, Ozan, Dirar, Giuliano, Valbuena, Janssen