Galatasaray – Fenerbahce: Ett derby värd närmare 900 miljoner lira

Det är en dag kvar till Galatasaray – Fenerbahce. Båda klubbarna har värvat friskt under sommaren och trupperna når upp till ett värde av 900 miljoner turkiska lira. 

Transfermarkt värderar Besiktas trupp till Süper Ligs mest värdefulla lag med 493, 8 miljoner lira. Tvåa är Galatasaray på 461 miljoner lira och trea är Fenerbahce med en trupp värd 432, 9 miljoner lira. Detta gör mötet värd till 893,9 miljoner lira.

Galatasarays mest värdefulla spelare är enligt Transfermarkt: Fernando Muslera. Målvakten värderas till 47,6 miljoner lira och nyförvärvet Younes Belhanda värderas till 38,9 miljoner lira och är lagets näst mest värdefullaste spelare. Lagets övriga nyförvärv som Sofiane Feghouli, Maicon Roque och Fernando Reges värdes till 34,6 miljoner lira vardera. Ett annat nyförvärv och som har öst in mål är Bafetimbi Gomis som värderas till 17, 3 miljoner lira.

De högst värderade turkiska spelarna i laget är Eren Derdiyok och Serdar Aziz som värderas till 19,5 miljoner lira vardera.

När man kollar på båda lagens trupp så är det dock en Fenerbahce-spelare som värderas högst. Det är den holländske anfallaren Vincent Janssen som värderas till 51,9 miljoner lira.

Näst mest värdefullaste spelaren för Fenerbahce är Giuliano de Paula som värderas till 38,9 miljoner lira.

Giulianos landsman och mittfältaren Josed de Souza värderas till 34, 6 miljoner lira.

Den spanske anfallaren värderas till 26 miljoner lira, lika mycket som den turkiske mittfältaren Mehmet Topal som är den högst värderade turkiska spelaren i laget.