Head-to-Head: Turkiet – Island: Tidigare möten

20.45 ikväll är det avspark mellan Turkiet – Island i Eskisehir. Vi tar en titt på hur tidigare möten har gått mellan landslagen. 

Turkiet och Island har möts 10 gånger tidigare. Island har ett stort övertag på Turkiet och har vunnit 6 av dessa möten medan Turkiet har vunnit 2. 2 möten har slutat oavgjort.

Den senaste matchen mellan landslagen spelades 9 oktober 2016 i Island och då vann hemmalaget med 2-0. Turkiet senaste vinst mot Island kom den 15 september 2015 i Konya efter att Turkiet vunnit med 1-0.

Islands största vinst mot Turkiet någonsin är 5-1, en vänskapsmatch som spelades i Island 17 juli 1991. Turkiet största vinst mot Island är 5-0 i en EM-kvalmatch den 12 oktober 1994. Turkiet lyckades kvalificera sig till EM 1996 den gången.

Turkiet har gjort 10 mål på Island och släppt in 18 mål på 10 matcher.

Varje gång Turkiet har lyckats vinna över Island i ett Kval så har Turkiet lyckats ta sig till slutspelen (EM 1996 & EM 2016). Vid en vinst ikväll så går Turkiet om Island i gruppen och tar andra platsen som innebär minst playoff till VM, såvida landslaget inte blir sämsta tvåa.

Läs rapporten inför kvällens match mellan Turkiet – Island här.