Istanbul Basaksehir förlorade borta mot Hoffenheim

Istanbul Basaksehir förlorade med 3-1 borta mot Hoffenheim i Europa League under torsdagskvällen.

Det var flera spelare som saknades från Basaksehirs startelva när laget åkte till Tyskland för att möta Hoffenheim. Abdullah Avci hade inför matchen prioriterat ligamatchen mot Besiktas till helgen och bland annat lagkaptenen Emre Belözoglu som har haft lite skador, Emmanuel Adebayor, Manuel da Costa samt Mossoro åkte inte med laget till Tyskland. Volkan Babacan, Edin Visca, Uğur Uçar, Alparslan Erdem, Elia, Napoleoni och Mahmut Tekdemir satt på bänken.

Basaksehir ställde upp med följande lag:

Mert Günok, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy (utbytt för Alparslan Erdem i den 82:a minuten), Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (utbytt för Mahmut Tekdemir i den 63:e minuten), Tunay Torun, Kerim Frei, Mevlüt Erdinç (utbytt för Napoleoni i den 63:e minuten), Mehmet Batdal.

Istanbul Basaksehir visade att man har bra bredd med Mert Günok, Gökhan Inler, Irfan Can Kahveci, Tunay Torun och Mevlut Erdinc då spelarna har spelat flera år i Super Lig eller i stora ligor runt om i Europa. Däremot har det blivit mycket sparsamt med speltid för dessa spelare och inte minst i ligan.

Basaksehir stod emot bra i första halvleken och det var Hoffenheim som hade de farligare chanserna. Däremot rann det iväg i andra halvlek. Benjamin Huebner gjorde 1-0 för hemmalaget i den 52:a minuten och Nadiem Amiri utökade till 2-0 sju minuter senare. Med en kvart kvar av matchen gjorde Nico Schulz 3-0 innan inbytte Stefano Napoleoni gjorde 3-1 för Istanbul Basaksehir i den 90:e minuten. Under matchen kunde man se flertalet turkiska supportrar på arenan och frågan är om det inte fanns fler turkiska supportrar på hemmasektionerna än vad de fanns på bortasektionen. Överallt runt om i arenan kunde man se färger av Fenerbahce-tröjor, Galatasaray-tröjor, Besiktas-tröjor och trots att det var Istanbul Basaksehir som spelade. Det ska tilläggas att det hade kommit en hel del supportrar till bortasektionen också med sina Basaksehir- och Turkiet-flaggor.

I gruppens andra match vann bulgariska Ludogorets Razgrad på bortaplan mot SC Braga med 2-0. Ludogrets leder gruppen med sju poäng efter tre omgångar och Braga är tvåa med sex poäng. Hoffenheim tog sin första tre poängare i och med vinsten mot Basaksehir. I och med förlusten så är Basaksehir kvar på en poäng efter tre omgångar.

I den kommande omgången av Super Lig så ställs Istanbul Basaksehir mot Besiktas på bortaplan den 23:e oktober. Istanbul Basaksehir är fyra i ligan med sexton poäng medan Besiktas sexa med fjorton poäng.