Mehmet Özdilek ny tränare i Konyaspor

Konyaspor har utsett Mehmet Özdilek till ny tränare i klubben.

Mustafa Resit Akcay fick sparken efter den senaste omgången av turkiska ligan. Hans ersättare blir Mehmet Özdilek. Det meddelade Konyaspor på sin officiella hemsida under torsdagen. Kontraktet sträcker sig till juni 2019.

Mehmet Özdilek även kallad ”Sifo Mehmet” efter den belgiska storspelaren Enzo Scifo spelade hundratals matcher för Besiktas under sin aktiva spelarkarriär och vann många titlar i klubben. Bl.a. fyra ligatitlar. Han inledde sin tränarkarriär i Malatyaspor och har därefter varit tränare för Sariyer, Antalyaspor, Genclerbirligi (två sejourer), Caykur Rizespor och Kayseri Erciyesspor. Han har dessutom var hjälptränare till förbundskaptenen Fatih Terim i landslaget i olika omgångar.

Senast han tränade en klubb var från september till december 2015 för Genclerbirligi.

Mehmet Özdilek är till vänster på bilden ovanför.