Sivasspors tredje raka seger på bortaplan

Ett av ligans formstarkaste lag Sivasspor vann sin tredje raka seger på bortaplan när Kardemir Karabükspor besegrades.

Efter en chansfattig och mållös första halvlek var det hemmalaget som skapade mest målchanser i den andra halvleken men lyckades inte göra mål. Istället tog Sivasspor ledningen i den 72a minuten. Vänsterbacken Ziya Erdal som är inne på sitt åttonde raka säsong i Sivasspor jobbade till sig bollen och slog ett inlägg som Arouna Kone nickade i mål. Det var Kones 5e ligamål på 10 matcher den här säsongen.

Det blev inga fler mål och Sivasspor vann sin tredje raka seger på bortaplan. Laget klättrade upp på 8e plats i tabellen och har bara två poäng upp till Besiktas på tredjeplats. Sivasspor är obesegrade i fyra raka ligamatcher (tre segrar samt en oavgjord) och har bara en förlust på de sex senaste ligamatcherna (fyra segrar, en oavgjord samt en förlust). Förlusten var mot Göztepe på hemmaplan med 2-3 där två av Göztepes mål var på straffspark. Tar man med Sivasspors två segrar i turkiska cupen så har laget bara en förlust på de åtta senaste tävlingsmatcherna.

För Karabükspor var det andra raka förlusten i ligaspelet och laget ligger under nedflyttningsstrecket. Den nya tränaren Tony Popovic inledde med seger men därefter har det blivit två raka förluster. I cupen gick dock Karabükspor vidare till femte omgången.

Mattias Bjärsmyr spelade från start och hela matchen för Sivasspor. Han har spelat varenda minut för Sivasspors i ligaspelet.