Stortalangen kunde ha spelat för Turkiet: ”Jag har meddelat förbundet tio gånger om honom!”

Rhian Brewster kanske många inte har hört talas om. Det är en stor fotbollstalang i England som är född år 2000 och är 17 år gammal.

Rhian gjorde fem mål på sju matcher för England och tog U17-landslaget till VM-final. Vad är det då som är så intressant med Rhian Brewster?

Spelaren är de facto halv turk. Enligt uppgifter till Takvim så är spelarens mamma turk och pappan engelsman.

Rhian tillhör Liverpool men Chelsea har spelaren på sin radar också. Spelaren Adam Lallana är mycket imponerad av Rhian och även Jurgen Klopp hyllar talangen som har imponerat på honom:

– Rhian har gjort utomstående framsteg de senaste månaderna för att talanggruppen tränar en gång här i veckan på Melwood med Pep Lijnders och jag kan se dem, sade Klopp om Rhian till Liverpool Offsida.

– Han är en fysiskt stark, oerhört teknisk, riktig anfallare, bra avslutar och har en fantastisk arbetsmoral och all det där. Däremot kan han inte ta plats i laget när alla är skadefria och varför skulle han? Han är 17 år och spelar redan med U21-laget (samt med U23-laget). Han kommer göra detta nästa år också och det är ett mycket bra steg för honom i sin utveckling, sade Klopp.

Har det Turkiska fotbollsförbundet fått information om Rhian Brewster då?

Enligt Emre Mors gamla agent, Muzzi Özcan, så har han kontakt fotbollsförbundet hela tio gånger(!) om Rhian:

– Jag har meddelat TFF 10 gånger om Brewster men de har inte lyssnat. Han är engelska fotbollens underbarn och hans mamma är turk och därför kan han spela för det turkiska landslaget också. Jag har sagt detta till det Turkiska fotbollsförbundet i fyra år men de har inte valt att lyssna på mig och nu har denna killen slagit målrekord i U17 VM. Det är mycket synd för turkisk fotboll, sade Özcan.

Rhian Brewster förväntas göra sin debut i det Engelska A-landslaget inom snar framtid.