Tuff start för de spanska anfallarna i Süper Lig

De spanska anfallarna Roberto Soldado och Alvaro Negredo har inte fått den start som de eller fansen har önskat sig i Fenerbahce respektive Besiktas. 

Fenerbahce värvade Roberto Soldado för en okänd summa men enligt transfmarkt var det en övergång värd fem miljoner euro. Soldado skrev på för två år + ett år (option för att förlänga kontraktet med ett år). Soldado har en årslön på fyra miljoner euro i Fenerbahce.

Soldado har spelat i alla nio matcher i ligan för Fenerbahce och två matcher i Europa League för klubben. På dessa matcher som är totalt 11 stycken så har Soldado varken gjort mål eller assist.

Alvaro Negredo värvades för 2,5 miljoner euro inför säsongen av Besiktas.  Negredo skrev på ett tvåårsavtal med klubben och har en årslön på 4,3 miljoner euro. Inför säsongen sade Negredo att han kommer göra minst 35 mål för klubben och slå sitt eget rekord. Säsongen är förvisso inte över men Negredo som har spelat nio ligamatcher i år, har bara mäktat med en assist. På tre Champions League-matcher har det också bara blivit en assist. Frågan är när hans första mål kommer och i veckan riktade den före detta storspelaren Nihat Kahveci kritik mot Negredo för de senaste prestationerna och att anfallaren kanske borde satsa på att göra tre och ett halvt mål istället som en pik mot uttalanden från Negredo i början av säsongen.