VIDEO: Istanbul Basaksehir bröt Göztepes svit

Istanbul Basaksehir bröt nykomlingen Göztepes svit på fyra raka segrar.

Göztepe hade inför matchen mot Basaksehir vunnit fyra raka segrar i ligan efter att ha inlett säsongen med tre matcher utan seger. Men den sviten tog slut i söndags när Basaksehir gästade Bornova stadion i Izmir.

Basaksehir vann med 2-1 efter att ha gjort sina mål inom loppet av ett par minuter i den första halvleken. Mittbacken Alexandru Epureanu nickade in ledningsmålet i den 32e minuten efter en hörna slagen av Tunay Torun och i den 36e minuten bröstade Emmanuel Adebayor in Gael Clichys inlägg till 2-0 vilket också blev halvtidsresultatet. Det var Adebayors andra ligamål den här säsongen.

I den andra halvleken skapade Göztepe målchanser men reduceringsmålet kom inte förrän i den 94e minuten sedan Adis Jahovic fällts i straffområdet och själv gjort 1-2 på straffspark. Det var hans sjunde ligamål på sju matcher den här säsongen. Fyra av dessa sju målen har varit på straffspark.

I och med segern klättrade Basaksehir upp på samma poäng (13) som Göztepe i tabellen. Och laget bröt också sin eget svit på fyra tävlingsmatcher utan någon seger. Två matcher i ligan och två matcher i Europa League.