VIDEO: ”Turkiska” målskyttar i Champions League

Tre spelare med en tid bakom sig i Turkiet gjorde mål i Champions League på tisdagskvällen.

Fenerbahces f.d. mittback Simon Kjaer gjorde mål för Sevilla i bortamötet mot Spartak Moskva när han kvitterade till 1-1 men Sevilla förlorade till slut med hela 1-5.

***

Besiktas tidigare anfallare Vincent Aboubakar kvitterade till 1-1 för Porto i bortamatchen mot Leipzig. Det tyska laget vann med 3-2. Aboubakar som har gjort 11 mål på 11 tävlingsmatcher (3 mål på 2 matcher i Champions League) den här säsongen förlängde nyligen sitt kontrakt med Porto till juni 2021.

 ***

Mickael Pote vann skytteligan i turkiska andraligan (TFF 1. Lig) två år i rad med totalt 47 mål på 68 matcher för Adana Demirspor. Inför den pågående säsongen lämnade han Turkiet för spel i Apoel Nicosia och på tisdagskvällen gjorde han sitt första mål i Champions League när han gav Apoel ledningen i hemmamatchen mot Borussia Dortmund.

Pote var tillsammans med Adana Demirspor mycket nära att ta sig upp till Süper Lig men förlorade i playoff-finalen mot Alanyaspor efter straffsparkar. Pote hade gett Adana Demirspor ledningen i finalen men matchen slutade 1-1 efter fulltid och fick avgöras på straffsparkar efter en mållös förlängning.