Besiktas – Akhisarspor inleder tolfte omgången

Efter landslagsuppehållet är det återigen dags för ligafotboll.

Den tolfte omgången inleds på fredagskvällen när tredjeplacerade Besiktas (21 poäng) tar emot Akhisarspor som ligger på sjunde plats med 17 poäng på hemmaplan.

Besiktas som möter Porto på hemmaplan i Champions League nästa vecka är i bra form och vann två raka ligamatcher innan uppehållet medan Akhisarspor har hamnat i dålig form med två raka förluster.

I bortalaget förväntas Daniel Larsson spela från start som vänstermittfältare. Det blir hans åttonde raka match från start. Han har tidigare gjort ett mål på sju matcher. Det var i Akhisarspors storseger mot Trabzonspor på bortaplan med 6-1.

Besiktas och Akhisar har tidigare mött varandra 10 gånger. Besiktas har vunnit 5 gånger, Akhisar 2 gånger och 3 matcher har slutat oavgjort. Målskillnaden i dessa matcher har varit 22-16 till Besiktas. Det har blivit totalt 38 mål på 10 matcher mellan Besiktas och Akhisar vilket ger ett målsnitt på 3,8 mål per match.

Besiktas har inte förlorat på hemmaplan i ligaspelet på 32 matcher. På dessa matcher har det blivit 26 segrar och 6 oavgjorda. Besiktas har gjort 79 mål på dessa matcher och poängutdelningen har varit 84 av 96 möjliga. Senaste förlusten var i 13e omgången säsongen 2015/16 mot Istanbul Basaksehir.

I hemmalaget är Caner Erkin avstängd. I övrigt är det en skadefri trupp som tränaren Senol Günes har i Besiktas. Hans kollega i Akhisarspor Okan Buruk saknar ytterbacken Ömer Bayram som är avstängd och sedan tidigare är Olcan Adin petad från A-truppen.

Blir det många mål i första matchen av tolfte omgången?

Avspark 18.00 svensk tid!