Colin Kazim-Richards ligamästare i Brasilien

Colin Kazim-Richards blev under natten mot torsdagen ligamästare i Brasilien med Corinthians.

Corinthians besegrade Fluminense med 3-1 på hemmaplan och säkrade ligaguldet med tre omgångar kvar. Kazim-Richards fick ingen speltid i matchen men den förre Galatasaray-spelaren Jo gjorde två mål. I omgången innan mot Avai fick dock Kazim-Richards chansen från start när Jo saknades och gjorde då matchens enda mål när han bröstade in bollen i början av den andra halvleken. Det var hans första mål för säsongen.

Colin Kazim-Richards har spelat 13 matcher för Corinthians i ligaspelet den här säsongen. Tre gånger har han fått starta och tio gånger har han blivit inbytt. Det är hans andra säsong i Brasilien. Han flyttade till Brasilien sommaren 2016 när han lämnade Celtic för spel i Coritiba och gjorde 3 mål på 21 matcher i brasilianska ligan.

Kazim-Richards som har spelat 37 landskamper för Turkiet fick sitt genombrott under sin första säsong i Fenerbahce säsongen 2007/08 med bl.a. spel i Champions League där det blev kvartsfinal och i landslaget i EM 2008 där det blev knapp förlust mot Tyskland i semifinalen. Efter tiden i Fenerbahce har han spelat för Galatasaray, Olympiakos, Blackburn, Bursaspor och Feyenoord.