Den turkiske anfallaren som gör succé i franska Ligue 2

Den turkiske anfallaren Umut Bozok tar franska Ligue 2 med storm och gjorde under helgen sitt tredje hattrick! 

Vem är då Umut Bozok?

Umut, född 1996 i Frankrike spelar i franska Nimes i Ligue 2 dit han kom i somras från Consolat för en transfersumma på 150 000 euro. Frankrike-födde Umut spelar för det Turkiska U21-landslaget och har tidigare representerat Turkiets U17 & U18-landslag. Den senaste tiden har han öst in mål för Nimes i franska Ligue 2 och det skrivs som aldrig förr om Umut.

Umut Bozok leder skytteligan i Ligue 2 med sina 13 mål på 15 matcher. På de fem senaste matcherna har han smällt dit tre hattricks! Det är första gången på tjugo år som en spelare i Ligue 2 gör tre hattricks i en och samma ligasäsong och Umut har redan fått smeknamnet som Ligue 2:s Lacazette.

Anfallaren som redan representerar Turkiet stänger dock inte dörren för Frankrike, på frågan om landslagsvalet svarade Umut nyligen att dörren är öppen för det franska landslaget också:

– Jag är en spelare som kämpar. Jag stänger inte dörren för det franska landslaget. Jag är född i Frankrike och ännu bara 21 år gammal. Jag kan fortfarande spela för U21-landslaget. Jag ska fortsätta kämpa, sade Umut till den franska pressen.

Galatasaray har visat ett intresse för Umut under en tid nu och Umut medger att det är en dröm för honom att kunna spela i Galatasaray.

Umut Bozok har kontrakt med Nimes till 2020.